App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Ingen aning om när SM var o nu plussade jag.

Hej! Har precis kommit hem från semestern och gjorde ett gravtest.... Visade på 3+ alltså minst tre veckors graviditet. Men sen då? Jag har ingen aning om SM.... Vad säger man till BM då? Jag kan ju inte fylla i något beräknat datum på grav apparna heller .... Jag trodde jag skulle fått mensen för 2 eller 3 veckor sedan. Men när den inte kom första veckan jag förväntade mig den tänkte jag att jag räknat fel en vecka och att den skulle komma väldigt olägligt vilken dag som helst. (Nej jag skriver inte upp när den ska komma vilket känns sååå dumt just nu) Jag ville göra ett test direkt som jag upplevde att mensen var sen men min man tyckte att "det märker vi, om mensen inte kommer är du ju gravid" o kommer den men är lite sen så är du ju inte gravid. Så nu när vi kom hem från semestern gjorde jag ett test som visar på veckor o då visar den 3+, men hur kan man beräkna SM utifrån det. 3 veckor plus 28 dagar? Det borde väl vara SM. Sen vet jag också att 3+ lika gärna kan vara vecka 4 och uppåt.

2020-08-09
stagnell
stagnell
Gravid i vecka 18

Ev får du ett tidigt ultraljud för att få ett tydligare hum om hur långt gången du är. Har inte fått någon mens så har inte kunnat räkna mina graviditeter utifrån det där med fått göra tidigt ultraljud.

2020-08-09
Ostbåge91
Ostbåge91
Bebis på 2 månader

Och jag menade förstås SM och inte SF... 🤦‍♀️

2020-08-09
Pluppan Blupp
Pluppan Blupp
Bebis på 11 månader

Jadu, vet du inte när sista mens var så vet du ju inte. Jag antar att du får ge den infon du har till BM och så får ni resonera er fram till när det är lämpligt för första ultraljudet. Väl på UL så kommer de ändå beräkna BF efter hur stort fostret är så då är väl SF inte så viktigt längre 🤷‍♀️

2020-08-09
Pluppan Blupp
Pluppan Blupp
Bebis på 11 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...