App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

TIDIGT ULTRALJUD

Hej! Jag är i vecka 4+3 och känner mig allmänt förvirrad om allt. Jag har fått en tid hos barnmorska när jag är i v. 8, men jag vill göra tidigt ultraljud även om jag får bekosta det själv. Skulle även vilja göra KUB- eller NIPT-test men förstår inte hur man går till väga? Vet någon några ställen i Stockholm eller norrort där man kan göra detta? Och undrar om man gör ultraljud när man gör KUB för då behövs inte tidigt ultraljud.

2020-08-01
sowa
sowa
Försöker

Jag har gjort både tidigt ultraljud och NIPT i Stockholm. I vanliga fall kan man göra det nästan varsomhelst men nu under Corona behöver man kontakta en privat mottagning. Kan rekommendera Aleris i Solna centrum.
Tidigt ultraljud gör man tidigast i vecka 8+0, om allt är bra bör man se ett hjärtljud då. Kostar 700kr ungefär. Ring dem direkt och boka.
NIPT gör man tidigast vecka 11+0 (? Lite osäker, fråga) eftersom de vill kolla att allt ser bra ut på vanliga ultraljudet innan man tar en massa dyra prover. Men det bästa är nog att boka in KUB-undersökning som vanligt och om du fortfarande är orolig efter det kan man boka en NIPT. Man måste dock betala NIPT helt själv, går på 5000 hos Aleris. Så fundera på om du verkligen vill göra det, en KUB är också ett bra alternativ.

2020-08-03
somn
somn

Precis som föregående skriver så gör man inte kub varken tidigare eller senare. Då tar man blodprover och gör ultraljud för att mäta vätskeblåsan längsmed ryggraden på fostret för att fastställa sannolikheten att barnet kan bära på någon av tre (tror jag) kromosomavikelser men är ingen garanti. Nipt är nästa steg men vet inte hur det går till. Och om du gör ultraljud I v8 så tror jag det räknas som tidigt ultraljud. Det är nog samma I hela landet.

2020-08-01
Adlit
Adlit
Gravid i vecka 38

Hej! Jag är i v 9+1 och ska på inskrivning hos bm om en vecka. Då jag har bett om att få göra kub-testet så kommer blodprov och ultraljud (= kub test) bokas in av barnmorskan på inskrivningen, vilket genomförs hos en ultraljudsmottagning eller liknande. Kub kan man göra mellan v 11-13 om jag inte misstar mig. Dock får ju inte ens partner följa med, så därav har jag bokat in ett privat ultraljud om 3 veckor (första bästa tid jag fick tag i) hos en klinik som tillåter att partners följer med. Tror detta är vad som generellt sker i processen för oss i Sthlm, men kan ju variera mellan barnmorskemottagningar.

2020-08-01
Emmalf
Emmalf
Gravid i vecka 21
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...