App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Stå och gå

Hej, Kan/kunde era 10 månaders stå med stöd och gå längs möbler? Våran tjej kan ej det och kryper inte än heller. BVC verkar tycka hon är efter i det och det gör mig lite ledsen. Inte över att hon inte kan, men att de på BVC stressar. Känner mig som en dålig mamma samtidigt..

2020-07-28
Mikros
Mikros
Bebis på 11 månader

Min äldste kryp på sin 11-månadersdag men förflyttade sig inte så mycket innan dess. Hans pappa var iofs ganska sen han med men jag oroade mig inte speciellt. Sen var han väldigt sen med att prata även om han förstod allt man sa till honom.

Tror tyvärr det har en del att göra med den sköterska man har på Bvc. Tror inte att man kan hetsa fram något utan det kommer i den takt det kommer.

2020-07-29
ma78
ma78
Barn på 2 år och 8 månader

Min egen dotter är för liten ännu. Men mitt brorsbarn gick inte förrän hon var 18 månader, och då reste hon sig bara upp en dag och gick 30 steg. Hon kröp inte förrän efter att hon gick, men rumphasade dock vid 11 månader. Vet att min svägerska fick väldigt mycket skit från sin BVC om detta, att barnet var sent i utvecklingen och att det var fel och fy och skam. Men ibland blir det bara så, utan att man egentligen gjort något fel som förälder.

Alla barn utvecklas olika, och du behöver nog inte vara orolig. Ditt barn har ju högst sannolikt förmågan att lära sig gå, och då kommer hen till slut att göra det :)

2020-07-29
Elajni
Elajni
Bebis på 1 månader

Tack för era svar :)
Hon hade kolik till 3,5 mån och sedan problem med förstoppningar och första tanden från 5 mån och har u övrigt varit anti mot magträning och desto mer när hon haft det bråkigt med mage och mun. Så förmodligen kan det ha varit det som har skjutit fram just den utvecklingen kanske 🤔
Men hon har 7 tänder (snart 8), säger mamma och pappa så fint, vinkar och säger "Häää", klappar händerna, pincettgrepp on point och staplar klossar. Jag är så stolt över min lilla fis oavsett 😄
Tack alla fina mammor 🌹

2020-07-29
Mikros
Mikros
Bebis på 11 månader

Ja kan bara säga att lyssna på din magkänsla. Är du inte orolig över de, låt barnet utvecklas i sin takt. Sen ska du alltid vara uppmärksam men bvc pratar mycket och tycks veta mer än föräldrar. Tro mig efter tre barn varav två diagnoser så gå på magkänslan. Håll koll så kommer de sen. Vissa är sena andra är tidiga men alla lär sig 😊

2020-07-28
Anki3barn
Anki3barn
Gravid i vecka 22

Lyssna inte på BVC vissa kan uttrycka sig så fel och oprofessionellt. På våran flickas 1års dag/månad då tog hon sina kliv och tro mig jag var också "orolig" för jag själv gick väldigt tidigt när jag var liten. Det där att man ska följa det "normala" det kan spöka mycket med ens hjärna.
Glöm aldrig vilket otroligt jobb vi mammor gör och absolut papporna med så klart :)

2020-07-28
201905
201905
Gravid i vecka 34

Min son gick aldrig längst möblerna, eller kröp, efter 13 månader så började han gå lite vid möbler, en staka steg 13,5 började han gå upp själv å gå. Så det bvc säger är absolut helt fel, alla barn går i olika takt. Skulle dit barn däremot inte gå vid närmare 2 års åldern så kan du kolla upp det. Då många hade sakt till dig redan 1.5 så säger jag 2 minst då jag känner barn som började gå då.

2020-07-28
Leab
Leab
Barn på 2 år och 3 månader

Tar hon sig fram på något sätt? Alla barn kryper inte, en del ålar, hasar osv. Skulle inte vara så orolig om jag va du, ta inte det dom säger på för stort allvar men dom måste ju påpeka när saker avviker lite från ”normen”. :) min son kunde stå/gå mellan vid 10månader men kröp nästan aldrig

2020-07-28
Niam92
Niam92
Bebis på 3 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...