App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Nattning av 5 månaders

Hej! Har en 5 månaders hemma som har varit enkel att söva sedan hen föddes. De senaste tre/fyra veckorna har vi haft besvärligt med att söva inför natten. Bebisen sover i babynest i sin säng, bredvid min. Upplever nu att bebis blir uppspeedad vid läggning, är som en ål i sängen, snurrar runt, tuttar på nappen några tutt, spottar ut den, letar febrilt för att få in den på nytt. Far och flänger. Lägger vi handen på bebis för att lugna eller stryka över huvudet blir hen än mindre still. Har försökt att ha mörkt, använt nattlampa, ammat till sömns, provat natta i vår säng, legat bredvid bebis, lägga tidigare/senare. INGENTING funkar. Vet inte längre vad vi ska göra, ger ofta upp och tar en tur i bilen och då somnar bebis inom 10 min. Det är såklart inte hållbart eller en bra lösning att åka med bilen. MEN det blir en enkel lösning när tålamodet tryter och ingenting funkar. Har talat med BVC som säger att vi ska låta bebis hållas och att hen somnar till slut. Det kanske funkar för vissa, men inte för oss. Har ni några tips på vad vi kan göra? Känns just nu som vi är i en negativ spiral.

2020-07-28
soffi2992
soffi2992
Bebis på 5 månader

Håll ut, vår kille hade också en period där han var lika. Vi följer sömn schemat på rulla vagn och oftast när han börjar tjorva är det för att det är dags att ändra lite på sovrutinerna. Vet inte om du sett det schemat men man fyller i ålder och när bebis vaknar på morgonen så det den förslag på sovtiden, det har fungerat för oss :)

2020-07-28
LolloJSB
LolloJSB

Barn har olika faser, ibland är de enkelt ibland inte. Det är bara till och göra samma sak om och om igen, efter en viss tid, förstår dem nog att det är dax å sova när ni lägger ert barn, ibland tar de snabbt ibland längre tid.
Med barn är det tålamodet som gäller starkt, de har olika faser, det är inte alltid enkelt. Tycker ni ska köra på varje dag samma sak till slut kommer de ge sig

2020-07-28
Leab
Leab
Barn på 2 år och 3 månader

Det är bara på kvällen det är svårt att söva. Sover bra på dagen och har inga problem att somna då. Är vaken ca 2-2,5 timme i stöten och sover allt mellan 40 min till 1 timme vid varje tillfälle. Hen sover nu 3 ggr om dagen. Vet inte om det skulle göra någon skillnad om man fick in ytterligare en lur? Har försökt att lägga både tidigare och senare än vad vi brukat.
Upplever att bebis är trött och lugn, men så fort vi ska lägga speedar hen upp.

2020-07-28
soffi2992
soffi2992

Er bebis kanske helt enkelt inte är trött den tiden ni försöker natta eller har blivit övertrött. Blir det samma problem oavsett tid på dygnet? Sover bebisen bra på dagen?

2020-07-28
Matildaa20
Matildaa20
Bebis på 5 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...