App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Gravid och ambivalent

Finns här någon gravid som är ambivalent i frågan att fortsätta graviditeten? Jag känner mig så ensam om att inte vara sprudlande lycklig över graviditeten. Hur vet man att man är redo att bli mamma?

2020-07-27
AnnieMari
AnnieMari
Gravid i vecka 12

Tusen tack för att ni tog er tid att svara och berätta hur det vart/är för er ❤ Det betyder så mycket att få höra att man inte är själv om att tänka o känna annorlunda!
Är 29, fyller 30 i år. Har likt dig Mikros ångestproblematik ffa panikångest.

2020-07-28
AnnieMari
AnnieMari
Gravid i vecka 12

Jag var otroligt nojjig över att bli mamma med tanke på alla mina omständigheter. En svår uppväxt, döda föräldrar, lidit/lider av utbrändhet osv. Men jag har nog aldrig älskat någon så mycket❤ Men det är viktigt att lyssna på sig själv och drabbas du av depression så sök hjälp. För allt som oftast kan det bli värre. Kram

2020-07-27
Hoppan
Hoppan
Bebis på 10 månader

Jag kände precis som du i början och hade sån ångest om jag verkligen ville det här. Rädd för alla förändringar och för om jag var redo mm. Nu är det snart dags och det har känts så upp och ner under hela graviditeten, dock längtar jag ihjäl mig nu och vill bara att han ska komma! Jag tror att hormonerna styr en hel del också men är säker på att när barnet väl kommit så kommer man att känna en sån kärlek som man inte vill vara utan och inse att livet faktiskt inte tar slut, det bara förändras. Kämpa på och lyssna på dig själv mest, inte på andra som säger att det blir värre för det är inte alls säkert att det blir!

2020-07-27
Laban2020
Laban2020
nyfödd bebis

Fick min dotter i september förra året.
Under graviditeten så hade jag svårt att känna mig lycklig och var orolig över om jag passade att bli mamma.
Jag har lidit av panikångest och depression i omgångar sedan jag var väldigt liten (är nu 30 år) och var även orolig att en nyfödd skulle trigga igång detta. Var även orolig för förlossningsdepression.
När vi väl åkte in och hon kom.. När man fick se henne, att det var en liten människa, så sköljdes jag över med en sån glädje.
Och visst, det är skitjobbigt att ha barn. Man hämtar kraft från vråer i sig själv som man inte visste fanns.
Kärleken man känner gentemot sitt lilla knyte går inte att jämföra med någon som helst kärleksrelation med en man/kvinna.
Även om man tvivlar på sig själv och är osäker, så kommer du bli en fantastisk mamma. Alla gör så gott dom kan och ibland behöver man hjälp och det är okej.
Det är okej att inte vara okej :)

2020-07-27
Mikros
Mikros
Bebis på 11 månader

Hej! Tyvärr så upplevde jag samma och det blev bara värre och även efter graviditeten..
Har du inget nätverk eller människor runt dig som kan ställa upp när bebis kommer så blir det fruktansvärt kämpigt och noll egentid.. Vi upplevde och gör ff att det är väldigt jobbigt hade underlättat att ha mer hjälp..
Och om du är redo kan man ju aldrig veta innan men om du som jag inte verkligen längtat efter att få barn och ff är osäker så kommer det nog inte bli nån bra situation men alla är ju olika och detta är min erfarenhet och åsikt..
Hoppas det gav dig lite att tänka på iaf ❤️

2020-07-27
hedentorn
hedentorn
Barn på 2 år och 10 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...