App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Dop i Coronatider

Hej på er! Hur har ni som fött 2020 tänk med dop? Har ni haft dop ändå trots covid-19 eller har ni väntat? Vi vill döpa henne när hon fortfarande är liten, men vi tycker det är tråkigt att inte kan ha det dop vi vill ha... så därför funderar vi på att vänta till nästa sommar. Hur har ni andra gjort? Funkar det att döpa en 1 åring?

2020-07-21
Matildaa20
Matildaa20
Bebis på 5 månader

Vår son är född 1 augusti och vi skulle ha dop i slutet på mars men då smällde ju Corona in så vi ställde in det i hopp om att det skulle bli ”bättre” snabbt. Men så blev inte fallet och vi valde att ha ett dop ändå nu förra veckan (han fyller 1 år i helgen som kommer) men fick hoppa att bjuda in vänner och stora släkten.. Istället fick endast de närmsta i släkten komma och det slutade med ca 15 pers. Alla hade förståelse för varför de inte fick komma. Men det visade sig vara så mysigt att bara vara några stycken!

Vi hade förväntat oss kaos då han inte är varken liten längre eller den lugnaste men det gick huuuur bra som helst! Det finns så mycket att titta på och musik som spelas så han hann nog inte tänka på annat! Istället för att man vänder barnet på rygg så lutar man barnet framåt och barnet får då en chans till att plaska lite i dopvattnet under tiden. :)

2020-07-30
Nathaliiiie
Nathaliiiie
Bebis på 12 månader

Vi kommer ha dop i samband med vår vigsel nu i augusti. Vi har väntat i tre år på den dagen som vi ska gifta oss på så Corona ska inte få stoppa det. Däremot har vi fått skala ner lite på folk då vi inte får ta in för många i kyrkan/kapellet som vigseln/dopet ska äga rum. Vi kommer att ha placeringslappar i kyrkan så att gästerna sitter utspridda. Samma sak blir det på maten/fikat efteråt att vi placerar ut borden och gästerna för att minimera smittspridning samt ha tillgång till tvål och handsprit. Däremot skjuter vi upp bröllopsfest och bröllopsresa till nästa år då vi hoppas att Corona har lugnat ner sig.

2020-07-29
margus29
margus29

Vår son är född september 2019 och vi fick ställa in vårens namngivning men har nu bokat in kombinerad namngivning och 1-årskalas i september - utomhus om vädret tillåter annars ordnar vi gott om plats inne med uppdelade bord. Vi blir bara min och min mans familj med barn vilket är strax under 20 personer. Jag blev också lite bitter över att inte få göra det när sonen var "liten" men nu är jag glad att han blir 1 år samtidigt. Mer livlig, vaken och självständig!

2020-07-28
EmmaKMA
EmmaKMA

Erfarenhet att döpa lite större barn. Min första döptes när hon var 8 månader. Det gick jätte bra. Och våran andra var 11 månader när hon döptes. Det gick också jätte bra. Jag tyckte nog det var roligare att ha dop för barn nr 2. Hon kunde vara med och öppna sina paket och uppskatta att träffa alla som kom dit och var med på ett helt annat vis än vad barn nr 1 var. Att få vatten på huvudet och komma till prästen var kanske inte det roligaste men det gick ändå väldigt bra!
Jag ser inga problem alls med att ha dopet när Corona lagt sig även om barnet blivit lite större ☺️

2020-07-25
Tvåbarnsmammanida
Tvåbarnsmammanida
Barn på 2 år och 1 månader

Hej! Vi tänker oxå i samma banor. Jag tycker att det är jättesvårt. Vi vill oxå att vår son ska döpas snart. Jag skulle vilja ha dopet i september när han är 3 månader. Men känns lite tråkigt att man inte kan bjuda in alla man vill. Min sambo har sin pappa och syskon i Finland. Så dem vill vi ju såklart ska vara med. Så vi velar fram och tillbaka om vi ska ha det i år eller vänta. Om det blir i år så skulle jag vilja ha ett dop för dem närmsta och kanske en större dopfest när Corona lagt sig. Men som sagt det är jättesvårt.

2020-07-22
Jecci
Jecci
nyfödd bebis

Nu har jag ju inget litet barn som ska döpas men jag hade nog haft dopet nu och senare en stor kalas om man vill träffa alla.

Man ska trots allt stå och hålla i barnet en bra stund och det kan bli ganska tungt med ett större barn.

Man kan ju ha ett stort kalas runt hennes 1-årsdag istället.

2020-07-22
ma78
ma78
Barn på 2 år och 8 månader

Vi ska ha dop i Augusti. Men hela dopet hålls i trädgården. Vi bjuder våra släktingar, men vi är inte så många.

2020-07-21
Majbarn2020
Majbarn2020
Bebis på 2 månader

Tänker lika som dig. Vill ha det nu när hon är liten och nu är hon snart 6 månader så känns redan försent. Har funderat på om vi ska nu i slutet på augusti början på september och endast bjuda våra familjer. Alltså mina syskon med familj och mamma pappa och lika med min sambo. Det blir 13 st som vi bjuder då. Och om det är fint väder kan man ju ha fika efteråt utomhus då vi har hus och stor altan. Men känns ändå tråkigt att inte kunna bjuda alla. Svårt att veta hur man ska göra.

2020-07-21
Nybliven mamma
Nybliven mamma
Bebis på 6 månader

Vi hade planerat namngivning, 2 barnkalas och min examensfest på samma datum men fick ställa in den så nu har vi bestämt att vi ska ha namngivning när hon fyller 1 men gör om det lite.. Jag hade oxå velat ha namngivning när hon är liten :( men va ska man göra.. Det är såklart jättetråkigt.. Tänker oxå att det säkert är extra tråkigt för er om det är ert första barn.. För mig är det första flickan efter 4 pojkar så känns oxå jättetråkigt :( men vi har väntat o lär få vänta tills det är mer säkert att va namngivning o bjuda folk

2020-07-21
MrsRoos
MrsRoos
Bebis på 3 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...