App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Igångsättning

Har gått över tiden med 1 vecka, ska in på kontroll idag för att se vad nästa steg blir. Antingen igångsättning eller vänta en vecka till. Känner inte för att vänta längre. Någon mer här som har blivit igångsatt??? Hur gick det?

2020-07-14
chemasv
chemasv
Barn på 1 år och 10 månader

Jag har precis fått mitt första barn för 14 dagar sen och det var med hjälp av igångsättning. Jag gick 14 dagar över tiden för jag hoppades på att det skulle starta av sig själv men tyvärr inte! Blev igångsatt med hjälp av tabletter och värkarna startade samma kväll men det hela slutade med sugklocka då lillen indikera på att han mådde dåligt och behövde komma ut snabbt samt att mina krystvärkar kände jag inte av.
Det var sån oerhört proffsig personal på plats!! Läkare, BM och undersköterskor och barnläkaren stod redo ifall det skulle vara något.
Men allt slutade bra och har en frisk son idag :)

Lycka till och hoppas allt kommer gå bra för dig!

2020-07-17
Ems90
Ems90

Drick ingefärA, lite starkare å hoppas på att vattnet går ( hjälper till en stor del de flesta )

2020-07-14
Leab
Leab

Står du inte på dig ang igångsättning så kommer dom be dig vänta. Vill du bli igångsatt så måste du verkligen stå på dig! Jag vägrade bli hemskickad! Min igångsättning slutade i snitt men de gjorde mig inget, 2 dagar senare hade jag min son i min famn. Hade aldrig någonsin orkat gå över tiden mer än vad jag gjorde.

2020-07-14
FamS9
FamS9
Barn på 2 år

Blev igångsatt med ballongkateter. Hade en underbar förlossning :) har inget att jämföra med men jag min förlossning var 10/10. Om något, att det kunde gått lite långsammare! :)

2020-07-14
Bex90
Bex90
Gravid i vecka 38

Har blivit igångsatt med båda barnen. Första igångsättningen upplevde jag som tuff men det gick bra. Blev igångsatt v.42+0 då. Fick väldigt intensiva värkar som kom som en chock, var fullt öppen länge utan att något direkt hände och dottern var stor.
Andra förlossningen blev jag igångsatt på BF-dagen efter samtal med läkare. Ville inte gå över tiden igen och föda ett stort barn. Ville från början ha ett planerat snitt men första förlossningen sågs som medicinskt sett komplikationsfri. Andra förlossningen var något helt annat. Samma igångsättningsmetod som vid första med ballongkateter och att de tog hål på hinnorna. Skillnaden var att jag själv fick känna in min kropp den här gången utan att det stressades på med värkstimulerande dropp och att hela tiden var uppkopplade på CTG. Fick vara uppe och röra på mig mycket mer och ta ett varmt bad. Behövde inte EDA den här gången utan andades lustgas när jag kände att värkarna var på gång.
Sen är det så klart viss skillnad om man har fött barn tidigare. Gjorde 2 st hinnsvepningar innan andra förlossningen som nog hjälpt till lite på traven med.
Trodde inte de skulle låta mammor gå över 2 veckor längre efter SWEPIS studien. Om du inte orkar vänta ut att förlossningen ska starta spontant så be om att få bli igångsatt. Tyckte det ändå kändes tryggt att få en tid att få komma in till förlossningen.

2020-07-14
Sahra11
Sahra11
Barn på 2 år

Råka skicka iväg förtidigt. Det enda som läkarna sa va en nackdel med igångsättning va att de kan sluta i snitt.

2020-07-14
Bfjuli2020
Bfjuli2020

Jag har blivit igångsatt 2 gånger av 3 barn, jag har aldrig haft bättre förlossningar än när jag blev igångsatt, kände mig trygg och de kändes som det var mer kontrollerat än jag födde utan igångsättning. Sen handlar allt om vad för barnmorska man får.
Det enda

2020-07-14
Bfjuli2020
Bfjuli2020
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...