App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Rädd för missfall

Hej, Jag fick reda på att jag är gravid imorse och jag är så oerhört rädd att det ska bli missfall. Kan man veta det i förväg på något vis? Känner mig också oerhört orolig över att behöva vänta länge på första mötet med barnmorskan (har inte ringt än eftersom att det är söndag) Läste att man ofta träffas först i vecka 8? Jag äter väldigt dåligt och ensigt sedan innan och vill verkligen ha råd på hur jag ska äta. Dessutom är jag vegetarian men funderar på att börja äta fisk igen.. Utöver min oro för kosten har jag även blodgrupp A negativ. Hört att man kan behöva ta sprutor då för att kroppen tydligen kan stöta ut fostret om den har positiv blodgrupp. När behöver jag få hjälp med detta? Är så sjukt nervös!

2020-07-05
Aleachim
Aleachim
Försöker

Hej!

Mitt tips, ring barnmorskan och berätta om din oro. Boka ett möte. Barnmorskan kan ge dig massor av information och är en fena på att guida dig genom graviditetens alla moment. Jag blev mycket väl omhändertagen och fick all den info jag behövde när jag väntade första barnet.

Grattis till graviditeten!

2020-07-29
Sbjorken
Sbjorken
Gravid i vecka 40

Kost: Läs på! För din egen skull är det viktigt att du får i dej järn och annat, barnet tar det som behövs = Du dräneras... Ska du orka vara mamma måste du börja variera din kost. Tag även folsyra tex multivitaminer för kvinnor.

A- blodgrupp: Det är ingen panik, det är nästa gång du blir gravid som detta kan hända ifall du inte får en spruta i samband med detta barns födelse, så det behöver du inte bekymra dej om förrän förlossningen är nära. Dessutom är det bara om pappan har + blod som det kan hända. Har han -blod som du så finns det inga risker...

Oro: det är alltid oroligt, men det finns inget annat att göra än att läsa på och försöka leva hälsosamt. Så kämpa på med maten och motionera lite lagom mycket, läs på om fosterutveckling och liknande tillsammans med din partner så ni kan dela detta äventyr tillsammans.
Börja fundera på hur ni ska vara föräldralediga, vill ni vara hemma länge båda två i början? Vill ni börja dela tidigt? Kanske jobba tex 40% vars och vara lediga tillsammans 3 dagar/vecka? Då är det läge att börja fundera på hur ni ska göra med allt... Läs gärna gamla trådar här eller på familjeliv för att se hur andra gjort, det är oftast bra att ha tänkt igenom flera olika sätt att fördela ledigheten på än att bara göra som man tror att "alla gör" och låta mamman vara hemma 1 år och sedan är pappan hemma efter det = hon gör allt det jobbigaste med nyfödda barnet och han är lite lekpappa som får all den goa tiden när barnet kan gå och prata...

2020-07-29
solskensmamman
solskensmamman

Alla gravida har varit där och känt samma oro som dig! För mig funkade det att lugna mig själv genom att så länge det inte gör ont i bebismagen så är allt oftast bra!

Jag har för mig att jag ringde så fort jag plussat och fick tid två veckor senare så i vecka 6 var jag på mitt första samtal med barnmorska då vi pratade om kost, hälsa osv.

Så det är bara att ringa, de bokar in dig då de tycker det passar! Alltid skönt att ha en tid även fast den ligger några veckor framåt.

2020-07-29
Norw
Norw
Gravid i vecka 22

Förstår din rädsla då jag var likadan med sonen. Försök inte tänkande det och blir det ett missfall så är de kroppens sätt att säga att det tyvärr var något ”fel” och att allt inte stod rätt till med just de embryot osv. Detta berättade min barnmorska när jg berättade om min rädsla och jag blev mycket lugnare kring det efter att ha fått de förklarat för mig. Försök att bara leva på och inte tänka massa, hur svårt de än är 💕 grattis till graviditeten föresten ☺️

2020-07-05
Ericaandersson93
Ericaandersson93
Gravid i vecka 9
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...