App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Tidigt Ultraljud?

Hur många av er har fått göra ett tidigt ultraljud nu på sjukhuset?? Under corona. Ni som är i vecka 7-12. Jag ringde min barnmorska på vårdcentralen och fråga om det och hon sa bara att även om man gör ett ultraljud tidigt så kan det fortfarande hända nånting med fostret/barnet efteråt men det kan ju hända saker hela tiden. Jag hade gärna velat få se fostret/barnet så det känns verkligare och se att hjärtat slår och kanske få en bild, så kan man iallafall känna sig lugn för tillfället.

2020-07-04
Alice97
Alice97

Hej!

Jag kände likadant som du, därför gjorde vi KUB test bara för att få se det lilla livet tidigare och för att lugna nerverna lite och kunna tro på att det var verkligt, det kostar ju tyvärr om man inte fyllt 35 och vi har inga riskfaktorer som gjorde att vi råddes att göra det men vi tyckte det var värt det, det skall ju göras i vecka 11-13 och det var så kul att få se och höra att allt såg okej ut hittills eftersom det är så långt till rutinultraljudet ( tyckte vi ) detta var dock precis innan Corona restriktionerna kom så min man fick följa med, och det var också sista besöket han fick följa med på, ända UL han fick se live så det gjorde det ännu mer värt det såhär i efterhand. Vet inte hur det fungerar nu, antar att man får gå ensam.. kanske finns det någon privat mottagning du kan boka ett besök på för att få ett tidigt ultraljud där också din partner kan följa med?

2020-07-05
Elisabeth2020
Elisabeth2020
Bebis på 8 månader

Man gör ett i vecka 20, skulle det vara så att man innan dess skulle blöda ovanligt mycket eller något annat så kan man åka in på ett tidigare så man går inte runt med ett dött foster till vecka 20. Barnmorskan kan hjälpa dig om du känner oro om de skulle hända något.

2020-07-05
Mikaela9
Mikaela9
Bebis på 10 månader

Vecka 20 ska jag få göra ett ultraljud... kul om man går runt i 20 veckor och sen så märks det att hjärtat inte slår och inte har gjort det på länge, men då kanske det visar sig på något annat sätt tidigare genom blödning eller något🤷🏽‍♀️

2020-07-04
Alice97
Alice97

Under Corona eller icke Corona så tror jag de där
Me ultraljud å bilden gör man i ca vecka 16-18. Eller? Om de inte är akut så gör dem inte ultraljudet, kanske har fel, kanske annorlunda nu.

2020-07-04
Leab
Leab
Barn på 3 år
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...