App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Nappflaskor och napp

Hur gör ni när ni ska diska nappflaskorna? Kokar ni nappflaskorna och napparna varje dag? Kan man diska nappflaskorna med annan disk eller inte?

2020-07-04
Cissi96
Cissi96
Gravid i vecka 40

Ammar mestadels sonen men han får ersättning ibland och pappa går ibland upp på nätterna och ger honom flaska så mamma får sova😊
Äldsta barnet fick ersättning så då gick det åt många flaskor varje dag. Då var jag stressad förstagångsförälder och kokade alla flaskor och nappar varje dag. Nu har jag bara diskat och kokat sonens flaskor och nappar när de var nya. När han har ätit sköljer jag dem med kallt vatten så inte mjölkproteinet klumpar fast och diskar dem med annan disk i maskinen. Om det ska bli sterilt så behöver man en egen sterilcentral hemma och det är ju inte möjligt😅Viktigast är att tänka på att tvätta händer innan man blandar till ersättningen. Vatten som jag blandar erättning med kokar jag, låter svalna och häller över på termos som bara använts till det.

2020-07-04
Sahra11
Sahra11
Bebis på 2 månader

Jag diskar nappflaskorna för hand efter varje matning. Går dock att köra i maskinen. Kokar dem nån gång ibland, inte lika ofta som jag gjorde i början. Bebis är nu 6 månader.

2020-07-04
FkVk
FkVk
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...