App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Niferex

Hej! Jag ska börja med Niferex varanan dag då jag är sååååå trött. MEN, hur mådde ni av dessa tabletter, positivt/negativt? Jag är skitnojjig att min mage som i vanliga fall är både lös och hård om vartannat ska bli heeelt koko 😓 Tack på förhand!

2020-07-02
Blaupp
Blaupp
Gravid i vecka 20

Tusen tack! Va väldigt olika. Men ser att man skulle kunna styra tabletterna lite qolika så känns bra att börja med en varanan dag och sen får ja se va BM säger när man ätit några veckor.

Ha en skön sommar allihopa!

2020-07-03
Blaupp
Blaupp
Gravid i vecka 20

Min bm rekommenderade niferex för att de skulle va skonsammast. Min mage rasade helt av dem. Blev aldrig förstoppad utan hade diarré extremt många gånger per dag. Kom det så kom det, hade noll kontroll🙄 visserligen tog jag två. Mitt hb gick inte upp så började ta två niferex och två blutsaft och då gick det upp. Nu när det mättes sist låg det på 125 så nu tar jag bara 1 niferex och min mage är normal. Orkade aldrig riktigt testa olika tabletter och byta och så. Är alldeles för snål för att köpa olika dyra tabletter utan att ta alla😂

2020-07-03
Sollilja
Sollilja
Bebis på 1 månader

Jag äter niferex och har gjort sen V 12 typ. Är nu V31. Jag upplever att de funkar för mig, blev dock väldigt förstoppad när jag tog en om dagen så började ta 2 varannan eller var tredje dag :D

2020-07-03
An0nym
An0nym
Gravid i vecka 37

Åt Duroferon men glömde tabbletterna titt som tätt. Tror som de andra att det är olika från person till person vad magen klarar av. Det finns ju olika alternativ för att få järntillskott.

Jag hade inte speciellt dåliga järnvärden innan den tredje graviditeten, men det kan ju ha berott på att jag var gravid ganska tätt, 3 barn på 5 år.

Prova dig fram, jag åt massor av nässelstuvning och grönkålsstuvning för att jag gillade det som gravid och det innehåller ju en del järn.

2020-07-03
ma78
ma78
Barn på 2 år och 8 månader

Jag började med Niferex men slutade redan efter 1,5 vecka då min mage slog bakut, fick sådan diarré.
Fick tipset av barnmorskan att prova Duroferon istället så jag ska starta med dom nästa vecka och se om det blir bättre.

2020-07-03
Carroline90
Carroline90
Gravid i vecka 29

Jag behövde järntillskott från v 20 men eftersom jag haft förstoppningsproblem sedan v 8 köpte jag inga av de rekommenderade tabletterna utan gick direkt på flytande, som många säger är bättre. Compiron heter flaskan jag kör, kombinerar med järnrik mat och lite blutsaft och både magen och värdena har hållit sig bra. Men bm verkade skeptisk innan, vet inte varför.

2020-07-03
Levira
Levira
Gravid i vecka 34

Jag blev förstoppad av niferex!

2020-07-03
Påfågelöga
Påfågelöga

Självklart är det individuellt hur man reagerar på läkemedel, men Niferex är vanligen mildare än duroferon. Jag själv åt först duroferon men fick värsta racer-magen av det och min läkare på Specialistmödravården rekommenderade niferex istället. Blev bättre och inte alls samma magbesvär. Jag är själv farmaceut och rekommenderar numera niferex till mina gravida kunder.
👍🏻💊🩸

2020-07-02
Gardina
Gardina
Bebis på 3 månader

För mig var det tvärtom. Började med Duroferon och bytt sedan till Niferex. Fick magknip och diarré av Duroferon😆 Hade inga magbesvär av Niferex och då tog jag ibland 2 st kapslar per dag efter läkares ordination då jag hade väldigt låga järndepåer. Blir att prova sig fram vad som passar bäst. Finns andra järntillskott också och så kan man försöka äta extra järnrik kost som komplement med.

2020-07-02
Sahra11
Sahra11
Bebis på 2 månader

Jag hade dom förut men blev så hård i magen och fick även ont ibland. Så jag bytte till Duroferon och dom har fungerat bättre för mig. Sen är det säkert olika för alla, men ett tips iaf i fall niferex inte fungerar :-)

2020-07-02
aangeelicas
aangeelicas
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...