App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Kommentarer om ens mage

Hej på er gravida hjältinnor! Någon mer som upplever att folk tar sig rätten att kommentera hur man ser ut nu under graviditeten? Jag blir smått galen då och då :) ”OJ vad du växer” ”OJ vilken stor mage du har, bebisen kommer bli stor” ”OJ vad du växer fort!” Får höra det var och varannan dag av mina ”äldre” kollegor... alltså det är ju inte jättekonstigt att magen växer när man är gravid.... plus att alla är olika och blir olika stora. Ibland blir jag så trött på att höra dessa kommentarer. Förstår väl att ingen menar något dumt egentligen men vissa uttrycker sig så dumt och väldigt ofta. någon som känner igen sig? :) Behövde skriva av mig hihi. /B

2020-07-02
Bealutt
Bealutt
Bebis på 6 månader

När jag var gravid så svarade jag bara kort "ja och jag lär inte bli mindre) tillslut så slutade folk säga något.

Så drygt att bara för att man är gravid så tillhör man alla tydligen. Fick ryta i även till familj att ge fan i min mage när det skulle klappas och kännas.

2020-07-07
Sidfäldt
Sidfäldt
Bebis på 15 månader

Känner allt för väl igen det. Jag fick mage ganska tidigt och från att det började synas i mina arbetskläder fick jag frågan "är du säker på att det inte är tvillingar?" vartenda arbetspass. Det var kanske lite roligt de första gångerna men kom igen! Peppa istället! Istället för "vad stor du har blivit" kör med
"vad fin du är! Du passar så himla bra i gravidmagen" det sista lät kanske lite konstigt men det var nog den kommentaren jag blev gladast av under hela graviditeten!

2020-07-04
Linderoth 94
Linderoth 94

Upplever samma. Själv skulle jag aldrig säga så till nån, men så har jag som policy att inte kommentera andras kroppar alls heller.
En kompis sa att vi som är gravida nu under pandemin åtminstone har fördelen att såväl bekanta som främlingar inte kommer fram och TAR på magen, vilket ju är ännu värre, och tydligen vanligt! Det är ju skönt iaf!

2020-07-03
Levira
Levira
Bebis på 7 månader

Hej!
Förstår vad du menar men jag tycker det är ganska charmigt. De flesta i min närhet som kommenterar form och storlek eller kallar mig "tjockis " gör det ju för att de bryr sig och är glada för vår skull..
Ser hellre en kommentar om min mage än tystnad och stirrande för att de inte vågar säga nåt alls 🙂🙂
Vi ska väl va stolta över våra magar och vår knubbighet 🤩

2020-07-03
Liten2020
Liten2020
Bebis på 6 månader

Det känns som att det inte spelar någon roll hur stor eller liten mage man har, folk ska bara kommentera magen, och dem verkar inte skämmas heller. När jag var gravid hade jag en väldigt liten mage, den kom inte förrän i v. 33 och i v. 39 såg min mage ut som i v. 20 fick jag höra saker som "är du säker att du är gravid" visade stickan verkligen ett plus" finns det något där inne" hur kan du föda om 4 veckor, det syns inte" det här sa kollegor och chefer dagligen, även vissa familje medlemmar. Dock kommenterade inte en enda barnmorska min mage, för dem som kommenterar har oftast ingen kunskap.

2020-07-02
Foppatofflan
Foppatofflan
Gravid i vecka 7

Känner mycket väl igen mig i det du skriver. När jag var gravid förra sommaren med dottern var det väldigt många som kom med kommentarer, bland annat min mamma hävde ur sig en gång "Hej tjockis" när jag satte mig i bilen med henne och mon bror när vi skulle hälsa på pappa på sjukhuset. Då såg jag rött, krävde att de skulle stanna bilen, klev ur och gick hem (detta var i slutet av graviditeten). Men då hade också bägaren varit full ett tag med alla kommentarer som jag fått och rann över pga min mammas kommentar

2020-07-02
Björk91
Björk91
Gravid i vecka 31

Ja blä för såna kommentarer. Folk är tvärtom till mig och säger att jag har en liten mage. Folk tror inte på mig när jag säger att jag är i vecka 40. Kvinnan i babybutiken tog det steget längre och sa att jag knappast kan gått upp så mycket i vikt. Har gått upp typ 22 kg?😅🙄 Vägde typ två kg under vad jag skulle enligt BMI när jag blev gravid så va liksom ”normalstor” då.

2020-07-02
Sollilja
Sollilja
Bebis på 10 månader

Så är det för mig också. Försöker där och då i stunden att inte ta åt mig, men det är sen efteråt när man tänker efter som man faktiskt tar åt sig och ångrar att man inte sa ifrån när de väl kläckte kommentaren.

2020-07-02
Carroline90
Carroline90
Bebis på 6 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...