App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Brunögda barn

Hej på er föräldrar! Är nyfiken på om våra barns ögonfärg kan komma att ändras. Vi har en fyraåring som fick gröna ögon vid ett och ett halvt ungefär. Fick tvillingar för 10 månader sedan och deras ögon är (ljuvliga såklart!!) fortfarande blå men hos den ena skiftar det i grönt. Ni vars barn har bruna ögon, när ändrades färgen och hur såg man förändringen? Har någon erfarenhet av att ögonen blivit bruna sent? Pappan har bruna, jag har gröna. Tack för svar! :)

2020-06-30
karevarevajsa
karevarevajsa

Det är vanligt att färgen ändras upp till 2 års ålder och sen är det vanligt att det ändras i puberteten/förpuberteten. SÅ det kan ändras länge!

2020-11-20
solskensmamman
solskensmamman

Jag har också hört det, men min 12-åring har börjat ändra ögonfärg. Från knallblå till grönblå med gula stråk i, som jag har.

2020-11-20
Solfiia
Solfiia
Bebis på 2 månader

Länken är till någon som gjort ett arbete om ögonfärg och genetiken, intressant faktiskt, men orkar du ej läsa så skrolla bara ner till tabellen/bild.en.

2020-07-03
FamS9
FamS9
Bebis på 6 månader

Här kommer en länk med sannolikheten vilken färg tvillingarna kan få :)
Störst sannolikhet bruna, sen gröna men även en liten sannolikhet att dom förblir blåa :)

https://www.google.se/amp/s/www.rotter.se/blog/entry/dna-foer-oegonen%3fformat=amp

2020-07-03
FamS9
FamS9
Bebis på 6 månader

Nej han föddes med väldigt mörkt blåa ögon så jag var helt hundra på att dom skulle bli bruna haha men när han var runt 1år började det gröna komma fram mer och mer :) det bruna kom ungefär samtidigt som det gröna. Blev så förvånad eftersom ingen av oss föräldrar eller någon av mor/farföräldrarna har gröna ögon haha

2020-07-02
Niam92
Niam92
Bebis på 6 månader

Så fint det låter! När såg ni de bruna strecken? Hade han gröna ögon från start? :)

2020-07-02
karevarevajsa
karevarevajsa

Läste i en vetenskapstidning att det kan dröja upp till barnet är 2år men att senare än så är väldigt väldigt ovanligt :) jag har blå ögon och min man har bruna, äldsta sonen (19månader) fick Gröna med bruna streck i

2020-07-01
Niam92
Niam92
Bebis på 6 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...