App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Nattad av pappa

Hej! Vår dotter blir snart 6 månader och det har främst varit jag som har nattat henne fram tills nu. Vi har insett att det blir ohållbart i längden och min man har därför försökt natta henne under en tid. Men, det är alltid gråt och missnöje minst 45 min. innan hon ibland (väldigt sällan) kommer till ro i hans famn och kan läggas ner i sängen och somna. Oftast så somnar hon inte med honom utan det slutar med att jag får ta över och då är hon så ledsen att hon har svårt att komma till ro även hos mig, vilket gör att nattningarna ibland tar flera timmar. Förstår att det såklart inte är det bästa att jag tar över och att hon av det lär sig att hon får som hon vill om hon skriker, men vi vet inte riktigt vad vi ska ta oss till.. När hon ska sova på dagen är det inte alls samma problem, då somnar hon lättare med honom (men fortfarande en del gråt). Någon som känner igen sig eller har några tips på hur vi kan göra för att hon ska ”acceptera” att bli nattad av honom?

2020-06-29
Zijo
Zijo
Barn på 1 år och 6 månader

Hej!

För oss har det fungerat bäst om jag tagit en promenad när pappan lagt bebis. Sedan har han fått hitta en egen rutin för läggningen och hört av sig när det varit lugnt att komma hem igen 😄 Det är tufft att höra gråten då tar man lätt över igen... pröva varannan dag så det blir rutin!

2020-06-30
karevarevajsa
karevarevajsa

Våran gamla rutin:
Efter middagen ett bad sen ligga i vår säng och läsa bok, sen mysa tills hon gnuggade ögonen. Efter det fick hon ligga i sin säng och vi satt i samma rum bredvid sängen. Speldosa som spelade samt mjukdjur.

Nya rutinen:
Efter maten leka lugna lekar, mysa mycket i soffan. Ibland ett bad efter maten. Lägger henne sen i sin säng, har igång speldosan och lägger hennes mjukdjur bredvid henne. Ska när lillebror har kommit återgå till att läsa en bok innan hon sover så hon kommer lättare ner i varv :)

2020-06-30
Mikaela9
Mikaela9
Bebis på 12 månader

När han var så liten som din är såg rutinen ut så här hos oss
Började släcka ner/ göra det tydligt att det är kväll vid 18.30
Bad och magmassage vid 19.00
Flaska
Somnade vaggandes i famnen till musik 19.30

Så här ser vår rutin ut nu:
Middag vid 18.00
Bad
flaska med välling
Ligger bredvid i hans säng framför en film tills han somnar

2020-06-30
Niam92
Niam92
Bebis på 14 månader

Skönt att höra att man inte är ensam! Och tack snälla för bra tips. Vi försöker ett tag till och hoppas att det blir bättre.
Hur har era nattningsrutiner sett ut? Mottar gärna tips på hur de skulle kunna se ut!
Vi har nyligen börjat med en nattningsrutin men jag antar att det tar lite tid innan hon förstår att det är en rutin för att sova.

2020-06-30
Zijo
Zijo
Barn på 1 år och 6 månader

Vi hade samma problem som ni i början men efter vi skaffade rutiner för nattningen så gick det hur bra som helst. Tillslut hade han nattat henne mer än mig så det blev tvärtom även om jag använde mig av samma rutiner. Sen hon var 8 månader har det inte spelat någon roll om vem som nattar.

2020-06-30
Mikaela9
Mikaela9
Bebis på 12 månader

Vi hade samma problem länge med vår äldsta son. Han klarade inte av att sövas av pappa på kvällarna förrän han va runt 1år. Han behövde helt enkelt mig för att kunna slappna av, och efter mååånga jobbiga försök så gav vi upp. Har egentligen inga råd men ammar man är det ofta svårare för någon annan att söva. Saker vi testade som gjorde det lite bättre periodvis:
Skapa en rutin innan läggning som genomförs exakt likadant oavsett vem som nattar.
Spela upp en låt/white noise från Spotify som lugnar så även den är samma oavsett vem som nattar (det här funkade hälften av gångerna för oss)

2020-06-29
Niam92
Niam92
Bebis på 14 månader

Har han testat när du inte är hemma? Om du är borta en/ett par timmar innan nattning så kanske hon finner sig i att han också nattar när det är dags att sova. Mina barn är äldre nu, och de har alltid varit väldigt mammiga men är eller har aldrig varit problem när jag varit borta

2020-06-29
Mislan
Mislan
Barn på 2 år och 11 månader

Vi har exakt likadant här hemma, tror inte min sambo har lyckats söva vår dotter mer än 5 ggr på nätterna under hennes 5 månaders - och då med vagn eller närhet i timmar.
Jag undrar också hur vi ska lyckas få henne somna utan bröstet.. :(

2020-06-29
SandraM
SandraM
Gravid i vecka 31
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...