App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Potträna

Hur gjorde ni när ni började potteäna era små? Hur gamla var dem? Å har ni några tips och idéer? Min dotter är 1.5 år och förstår inte riktigt vad pottan är till för. När hon går i trosor stannar hon upp å särar på benen när hon skall kissa så hon känner ju när hon behöver kissa ... Men hon kissar aldrig när hon sitter på pottan . Så tar tacksamt emot tips och idéer

2020-06-29
miinnni
miinnni
Barn på 1 år och 6 månader

Rekommenderar verkligen potträning på 3 dagar. Vi körde på den under jullovet då vi var ledig hela familjen. Min dotter var då två år och två månader och hon var blöjfri efter en vecka (enstaka olyckor på förskolan de första veckorna).
Vi lekte mycket med hennes leksaker att de behövde gå på toaletten eller pottan och byggde hus med Lego där figurerna behövande bajsa och kissa, hon tyckte det var jätteroligt!

2020-06-30
Emliew
Emliew
Barn på 2 år och 8 månader

Sonens intresse kom runt nästan 2 års tiden. Han provade att sitta på toan för skojs skull. Tillslut kom det lite på toan och vi tänkte att nu kan vi prova på riktigt. Så satte upp ett blankt papper på ena skåpet och när de kom något på toan så fick han sätta ett klistermärke. Fortsatte så någon vecka sen vart han blöjfri strax efter han fyllt 2 både dag och natt. Blev en belöning för honom att få klistra upp klistermärken och det blev också synligt för honom när han gick på toan. Satte honom alltid en liten stund varje dag när man gick upp efter man ätit osv.

2020-06-29
Hyrkes
Hyrkes
Bebis på 3 månader

Försök att vara på din vakt och se hennes signaler, lägga henne då och då. Tills sist kommer det, hon kommer börja förstå så småningom, lägg henne varje gång hon vaknat, efter nån måltid. Ibland i mellan åt. Ibland händer de ibland inte, till sist kommer hon förstå, om du gör det regelbundet. Hört att boken pott träning 3 dagar har fungerat på allihopa. Jag började så här smått när min lille redan kunde sitta stabilt. Gjorde de för skoj skull, så för mig har de bara kommit av sig själv att han inte hade blöja mer när han kunde gå, för att i flera månader innan förstod han att de där man sitter och kissar/bajsar. Men de va för han va liten, för lite större barn, så börja dem sakta men säkert förstå om du bara gör de regelbundet och försöka förstå signalera snabbt, för i början kommer de ha svårt att ”hålla” tills de sla kissa, så gäller och vara snabb ibland :) lycka till kommer bli roligt me tiden :)

2020-06-29
Leab
Leab
Barn på 2 år och 2 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...