App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Nyligen separerat

Har levt i ett förhållande i mer än 9 år, har en son som är 15 mån. Vi har nyligen separerat. Känner mig oehört maktlös. Det är tusen saker som snurrar i mitt huvud. Mitt största oros moln är att jag måste skaffa en bostad till mig och min son. Har aldrig haft något eget boende, flyttade från mina föräldrar och blev sambo direkt. Jag har ett detidsjobb men har varit föräldraledig i strax över 1 år. Väntar vårat andra barn är i vecka 13 nu. Jag har inget nätverk runt mig att ta hjälp av. Har ingen kontakt med mina föräldrar. Har endast en syster som bor i en stad 3 timmar bort med tåg. Vi hade precis fixat nytt boende och skulle ha flyttat i slutet av Juli. Söker överallt efter en bostad men har precis fått en förskoleplats till min son i samma kommun som vi skulle ha flyttat till och det är även där mitt jobb är. Min mamma bor i samma kommun men att vända mig till henne är inte ett val. Avslutade min kontakt med henne för andra gången i mitt liv tidigare detta år då hon tror att hon ska styra och ställa hur mitt liv ska vara och har sen dagen min son föddes vägrat kalla honom för hans riktiga namn utan hittat på ett eget namn till honom. Bara för att hon inte fick vara med och bestämma vad han skulle heta och de är bara en smula av allt hon har gjort mot mig. Jag är 30 år. Vet inte ens varför jag skriver är så trött och frustrerad över hur saker kan arta sig men jag kämpar på och gör det bästa jag kan för min son.

2020-06-27
SunLilly
SunLilly
Bebis på 6 månader

det låter som att vi har en del gemensamt.
Jag har heller ingen kontakt med min mamma och inte heller speciellt stor familj. Är 30 år och har 2 barn på 10 och 8 år som jag själv fostrat och aldrig fått någon som helst hjälp av verken min mamma eller pappa. När jag och barnens pappa separerade stod jag också där helt ensam så som du beskriver. Fick ha socialbidrag i 2 år tills jag mådde bättre och kunde börja jobba. Saker kändes verkligen tufft men allt går om man vill. Jag tycker att du ska gå in på instagram och söka på olika konton där du kan hitta inspiration , må bra citat eller vad man ska kalla det, sånt har jag använt mig av otroligt mycket, stärkt mig själv inufrån. livet är för kort för aatt vara i relationer som man inte mår bra i, så kvittar det om det är ens mamma, pojkvän eller vän.

bli inte besviken på dig själv för att du är i denna stuationen just nu, tänk att allt kommer att bli bättre med tiden, bara du inte slutar ge upp och se framförallt lösningar framför problem. Ställ dig alltid frågan, hur kan jag lösa detta problemet, säg alrig att du aldrig kommer att klara av en sak. Se lösningar!!

2020-07-03
AliceF
AliceF
Bebis på 1 månader

I din situation hade jag nog vänt mig till socialtjänsten och be dem om hjälp. Till en början. Och inte fortsätta vara trygg hos dem, utan fortsätta göra all i din makt på att komma upp igen ha det Stabilt och sen leva utan deras hjälp. Men om du har de jätte svårt me allt nu kan du kanske be om hjälp bara några månader. Förskole plats ska du nog inte vara orolig för, om du flyttar till en annan kommun så kommer du inte vara ”sist i kön” för de flyttar bara på din ansökan.

2020-06-27
Leab
Leab
Barn på 3 år och 2 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...