App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Ngn med erfarenhet av igångsättning?

Hej, väntar fortfarande på mitt första barn, BF+9. Har han inte kommit till helgen ska jag på möte med BM på måndagen för igångsättning. Lite smått nervös inför vad som kommer ske och hur snabbt man kan komma in på förlossningen. Tänkte höra om någon här har haft erfarenhet av igångsättning!? Bara bra historier, tack =)

2020-06-26
Ems90
Ems90
nyfödd bebis

Svindåligt att dom säger att man ej får gå över tiden 7 dagar men att regeln vara gäller i vissa regioner.
Jag blev lovad att slippa gå över tiden då dom misstänkte att de var en stor bebis men fick ändå gå över tiden. Var på kontroll Rutinkontroll BF+8 , v41+0, trots att jag grät och sa att jag ville ha ut honom pga rädsla om allt jag läst om att man helst ej ska gå över mer än 7dagar, och mitt dåliga välmående, smärtsamma sammandragningar, vätskefylld kropp så jag i princip var sängliggande och en jäkla foglossning så ville dom ändå inte sätta igång mig utav tyckte jag skulle åka hem och avvakta några dagar till och sedan starta med tabletter hemifrån. Pga Corona tyckte dom det var smidigast att starta hemifrån men jag vägrade och stod på mig att jag skulle läggas in och bli igång satt och efter väldigt många om och men och dubbelkoll med olika avdelningar så fick jag bli igångsatt på bb på kvällen( sambo får ej vara med på bb, utan får komma när man kommer ner på förlossningen).

Blev igångsatt eftermiddagen då, v41+0, ett dygn senare och 12 doser cytotec som resulterade i hemska värkar som jag fick ta på bb och inte förlossningen, (endast liten dos morfin som smärtlindring på slutet) och ingen partner. Var 3cm öppen när har kom och efter 12 kontroller (en efter varje dos) så var jag fortfarande endast 3cm öppen. Bönade och bad om mer smärtstillande och en annan igång sättning, men dom sa att på bb görs inget mer så dom fick skicka ner mig på förlossningen där min man äntligen fick ansluta och vara vid min sida.
Väl nere på förlossningen fick jag bada vilket var helt underbart och jag fick mer morfin, sedan tog dom hål på fosterhinna och gav mig värkstimulerande dropp, men inte mycket mer hände där heller, mer än flera monstervärkar som varken lustgas eller eda hjälpte mig med.
Då CTR visade att bebis inte mådde helt hundra på och var trött efter ett dygn av intensiva sammandragningar så gjordes ett UL där dom såg att lilleman mådde kanon men lagt sig lite dumt i magen (dom ska helst ligga på sidan men han låg med ryggen mot min rygg och tittade typ upp under min navel) så det beslutades för akut snitt då han aldrig skulle kunna glida längre ner om han låg sådär och jag skulle aldrig lyckas klämma ut honom, så, och 05,34 , v41+2, (10 dagar över tiden) så kom lilleman till världen.
Hur hemsk historien än låter så hade jag gjort om det alla dagar i veckan! Alla kroppar reagerar olika och tjejen som låg bredvid mig på bb när jag fick mina cytotec shots som hade 3v kvar till bf men var inlagd för havandeskapsförgiftning blev igångsatt när jag åkte ner till förlossningen , hon fick en shot cytotec och hennes dotter föddes 4h senare :) och då hade hon eg 3v kvar och jag var 10 dagar över tiden men ändå reagera hennes kropp bättre på det än min.

Alla kroppar är olika och ingen förlossning är lik den andra men oavsett hur det kommer att sluta för dig kommer det att bli en av de bästa dagarna i ditt liv och glöm inte att alla kvinnor är super kvinnor dagen deras barn kommer till världen.
All lycka!!!!

2020-06-27
FamS9
FamS9
Bebis på 1 månader

Jag har blivit igångsatt 2 ggr pga av "överläggning" och den ena gången var det lite lite fostervatten.

Hade ju hört berättelser från min mamma som blivit igångsatt minst tre av sina förlossningar. Hon hade pratat om hur lång tid det tog innan det antligen satte igång så jag var nog lite inställd på det jag med.

Första gången så fick jag en kuff ,en ballong, insatt och så hade jag den över natten utan att det hände något. Mitt på dagen nästa dag så sprutade barnmorskan in nån gele som skulle mjuka upp tappen. Jag gick omkring så mycket jag orkade för att se om tyngdkraften skulle hjälpa till och fram mot kvällen , runt 17 så började jag få lite värkar, och sen blev det bara starkare och starkare så jag fick ett förlossningsrum och fick en liten flicka vid 19.40.

Det värsta tyckte jag nog var att det gick så fort med så mycket värkarbete, hann bara ha lustgas och kunde inte röra mig som jag ville.

Men man hade ju all personal man behövde runt sig så det var skönt på så vis. Min man hann nästan inte komma dit eftersom det gick så fort.

Inför andra igångsättningen så var jag mer förberedd på att det kunde gå snabbt och då hade jag bett min mamma vara med hela tiden eftersom jag gärna ville ha ett litet stöd och sällskap medans man väntade på att det skulle sätta igång.

Då åkte jag in på morgonen och sen fick jag dricka "shots" med två timmars mellanrum+ att barnet kollades med kurva innan nästa dos. Hade inte en värk på hela dagen och gick och la mig klockan 22. 23.30 började det med värkarbete och sen var jag mamma till en tjej vid 01..49 så det gick fort den gången med.

Då var jag mer förberedd på att det kunde bli väldigt intensivt värkarbete,

Hoppas att allt går bra för dig och kanske sätter det igång naturligt innan.
Kram

2020-06-26
ma78
ma78
Barn på 2 år och 6 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...