App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Börja med välling

Hej! Min lilla flicka är 6 månader och vill inte ta välling, något tips? Jag har prövat på morgonen då hon är som hungrigast, och även samtidigt som den vanliga mjölkersättningen. Men inte intresserad. Hon äter vanlig annan mat och mjölkersättning men hon behöver väl börja äta välling oxå.. eller.. Jätte tacksam för tips hur man ska börja. //Första gångs förälder

2020-06-25
SolrosenHelena
SolrosenHelena
Bebis på 14 månader

Alla andra har redan skrivit det men: välling är inget måste. Sverige är det enda landet med välling.

Om ditt barn äter bra så finns det inget att oroa sig för. Vanlig mat är ändå det bästa. Växer hon som hon ska så är ju oxå allt som det ska.

Spar vällingpengarna till nåt annat.

2020-06-26
Entillmamma
Entillmamma
Bebis på 2 månader

Som alla andra skriver:
barn behöver inte alls äta välling.

Mjölkersättning är kanon! Fortsätt med det ett bra tag till.

Men om du vill gå över till välling, så börja smått:
Blanda en liten omgång välling tex 1 dl. Sen blandar du i 1-2 tsk i vanliga flaskan ersättning. Om barnet inte märker eller iallafall äter ersättningen som vanligt, så kör du på med detta ett bra tag tex 1-2 veckor, sen ökar du lite,lite på vällingen tex 1-2 msk i en hel flaska ersättning. Så länge det funkar så kör du på med detta system: Öka vällingen lite, kör på den blandningen 1-2 veckor, sen ökar du lite igen. Efter ett tag får du minska lite på ersättningen så det får plats i flaskan!

2020-06-26
solskensmamman
solskensmamman

Mina barn har aldrig drukit välling men min äldste åt gröt med förtjusning från 6 månader. Mina flickor har varken drukit välling eller ätit gröt och klarat sig bra.

2020-06-25
ma78
ma78
Barn på 3 år och 2 månader

Vår son vägrade välling först också, fick ersättning till frukost och inför natten tills han var 1. Sen började vi blanda ut ersättningen med välling och successivt så gick han över till välling.

2020-06-25
Adlit
Adlit
Bebis på 4 månader

Välling är absolut inget måste. Alla mina har ätit de men har vänners barn som inte gillat de från start och dom har börjat med att blanda 1 skopa välling och resten ersättning för att sen successivt öka på mer och mer efter några dagar. Så vill du att barnet ska äta välling kan du testa med lite i taget o sen öka på, eller kanske köra 50/50 om de går hem. Lycka till

2020-06-25
Annebanne
Annebanne
Bebis på 14 månader

Det behöver hon inte. Min son har aldrig ätit de, å äter nt de.

2020-06-25
Leab
Leab
Barn på 2 år och 10 månader

Försökte få vår son att dricka välling länge och testade allt möjligt, att blanda ut med ersättningen, smaksätta med fruktpuré osv men han vägrade. Gav upp försöken och fortsatte med ersättning på kvällen tills han var runt sju månader, då gick vi över till gröt innan läggdags. Han är nu snart 18 månader och verkar ha klarat sig bra utan välling. Slutade med ersättning helt runt 9 månader. Fördelen med att inte dricka välling är ju att man slipper vänja av dem med att somna med en flaska välling!

2020-06-25
Thisisemelie
Thisisemelie
Barn på 2 år och 1 månader

Min son avskydde välling och vägrade den. Vad jag förstått är den enda skillnaden mellan välling och ersättning att välling är spannmålsbaserad och ersättning mjölkbaserad så han fick en flaska ersättning som kvällsmål väldigt länge.

2020-06-25
Edenofsweden
Edenofsweden
Bebis på 9 månader

Välling är absolut inget måste 😊
Äter barnet bra annars och får i sig ersättning så duger det!
Vår tjej drack ersättning och åt lite gröt till frukost när hon va 6 månader. Men det var bara för att hon älskade gröt 🙈 möjligen att hon åt barnmat då till typ middag, minns inte riktigt men tror inte att det var speciellt mycket.
Men har hört att ersättning/amning räcker gott och väl som enda maten fram tills dom är 1 år.

2020-06-25
Sophira
Sophira
Barn på 2 år och 2 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...