App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Illamående på jobbet

Jag är jämt illamående och behöver äta ganska frekvent , är i v 13. Min chef säger att jag bara får gå på rast tre gg per dag och att jag inte har rätt till fler faster än någon annan,. Problemet är att ibland måste jag springa iväg å äta en frukt eller knapra på en hårdbröd skiva för att inte börja hulka och så måste jag gå bort ifrån lagret jag jobbar på och in i fikarummet eftersom vi inte får äta på lagret och det anser min chef är en rast. Har inte gravida nån form av dispans för sånt här?

2020-06-23
Hjelten86
Hjelten86
Gravid i vecka 15

Är du fackligt ansluten? Prata med dem. Absolut inte ok av din chef! Som skrivet nedan finns regler kring detta på arbetsmiljöverket. Självklart har man dispans som gravid. Lycka till och stå på dig❣

2020-06-27
Linea9
Linea9
Bebis på 1 månader

Enligt Arbetsmiljöverket har din arbetsgivare en skyldighet att tillhandahålla möjlighet för pauser när du är gravid. Det ska även finnas ett vilorum så att du kan lägga dig ner en stund om det finns behov av det. Det är arbetsgivaren skyldighet att se till att du kan fortsätta att jobba även som gravid om arbetet inte innebär några risker för dig eller fostret. En anpassning är exempelvis att du har möjlighet att ta kortare pauser för att få i dig något att äta för att kunna fullgöra dina arbetsuppgifter. Du ska omgående kontakta ditt fack. Är du inte medlem så bli medlem så att du kan få hjälp. Du kan även kontakta skyddsombudet på arbetsplatsen.

2020-06-23
Stayalivee
Stayalivee

Låter inte klokt att bli nekad att få gå iväg för några tuggor tror inte chefen skulle uppskatta en sjukskrivning istället eller att du kräks på lagret liksom. Prata med facket om inte chefen går att prata med. Det borde vara självklart att du under denna period ska få gå iväg några ggr. Hoppas illamåendet ger med sig för din skull!(Inte chefens 😅)

2020-06-23
Bullen2013
Bullen2013
Bebis på 5 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...