App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

1 åring vägrar äta!!

Min lilla tjej vägrar att äta och jag börjar bli orolig...till frukost äter hon på sin höjd en halv macka. Hon gillar varken gröt eller yoghurt. Till lunch och kvällsmat äter hon ofta helt ok men det är ju inga stora mängder...Men ofta vägrar hon frukost och mellanmål och då snackar vi ju att hon inte äter på 6-7 timmar i bland? Dricker oftast ok, vissa dagar vägrar hon dricka med....hon går mest runt och pyler för hon har ju såklart ingen energi men är annars pigg. Vad ska jag göra? Börjar bli orolig på riktigt nu och hon har redan hoppat ner en kurva så det gör ju inte oron bättre :(

2020-06-23
Frida Håkansson
Frida Håkansson
Barn på 1 år och 9 månader

Min dotter var likadan, hon åt knappt något fram tills hon började förskolan vid 1,5 år. Vid 1,5-årskontrollen fick vi en uppföljningstid en månad efter förskolestarten. På den månaden gick hon upp nästan ett kilo och energinivån ökade tio snäpp..! Men hon har fortsatt vara liten i maten på hemmaplan, det är först nu när hon närmar sig 2,5 som det har släppt litegrann.

Vår bvc-sköterska har aldrig varit orolig, hon menar att de oftast får i sig det de behöver. Eftersom de i våra ögon äter dåligt kan det vara lätt att sticka till dem kex eller annat, vilket under en dag kan bli en såpass stor mängd att de är i princip konstant mätta (det gjorde speciellt dotterns farmor utan att tänka på det).

I vårt fall var/är det inga problem med att svälja eller tugga då söta saker slinker ner utan problem ;)

2020-06-25
89sandra
89sandra
Bebis på 5 månader

Hej!
Men dotter är 16månader och jag har haft väldigt svårt att få i henne fast föda. Hon har inte verkat så intresserad, slickar tuggar lite på maten och spottar ut, vissa dagar vill hon inte äta alls. Vi har fått remiss till logoped som kan det här om ät och sväljsvårighetet. Får se vad dem säger. Annars säger BVC till oss att det kan ta upp till två års ålder för vissa innan de börjar äta ordentligt. Är väldigt stressande. Men jag ger henne tillskottsnäring, nan 3, samt välling med en hel del mängd rapsolja i. Då vet jag att hon iallafall får i sig näring, den näring hon behöver för dagen. Försöker ge henne fast föda först och sedan som måltidsdryck tillskottsnäring och även att dricka efter måltid. Hon går upp i vikt fint senast vi vägde henne.
Be om att få remiss av bvc till logoped eller och dietist.
Har även fått medicin av läkare som ska vara lite laxerande då hon ibland är hård i magen, medicinen ska motverka att hon är hård vilket hjälper men tycker inte det gör så mycket med matlusten.

2020-06-24
ElisaLin
ElisaLin
Barn på 2 år

Jaa välling funkar här med, den brukar hon dricka runt 05 och sen vägrar hon oftast äta...pillar i sig lite till lunch bara.. får kanske prova mer flytande saker och hoppas att det fungerar! Håller tummarna att det släpper snart!

2020-06-23
Frida Håkansson
Frida Håkansson

Min äldsta blev så runt 1år. Från att äta allt i enorma mängder till att knappt smaka på saker. Gillar inte heller yoghurt. Han är 1,5år nu och vägrar fortfarande frukost.Det enda han accepterar då är välling så det får han varje morgon. Verkar som flytande grejer funkar bäst för honom när han vägrar, så han får mycket nyponsoppa

2020-06-23
Niam92
Niam92
Bebis på 9 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...