App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Ge vatten +4mån

Nu när temperaturer har varit över 25 grader så flera undrar varför jag inte ger min dotter vatten, men enligt bvc så behövs inte de då min dotter helammar. Hur hade/har ni gjort? Jag har ammat lite oftare, tex efter promenader i solen för jag själv blir ju törstig så tänker att hon också borde bli de.. eller?

2020-06-16
SandraM
SandraM
Bebis på 5 månader

Det måste vara något gammalt som lever kvar? Om ni har sett serien Call the midwife som utspelar sig på 50, 60-talet så pratar barnmorskorna om att man kan ge spädbarn vatten.
I värmen ska bara spädisar erbjudas amning eller ersättning lite oftare an vanligt. Ha koll på så att barnet kissar. Täck inte över barnvagnen med filtar, annars cirkulerar inte luften i vagnen och det blir jättevarmt. Ställ vagnen helt i skugga. Tänk på att solen står som högst mellan kl. 11-15 så undvik att vara ute i solen då. Låt barnet bara ha blöja inomhus och ta på tunna bomullskläder utomhus.

2020-06-28
Sahra11
Sahra11
Bebis på 1 månader

Förstår inte varför alla fått för sig att barnet behöver vatten, min mamma envisas varje gång vi ses att våran 7v bebis är törstig och vill ha vatten. Googlat massor och pratat med min bm om detta och barn under 6 månader ska absolut inte ha vatten.
Dom ska börja dricka vatten i samband med att dom börjat äta fast föda. Sålänge du ammar eller ger ersättning så får som i sig vätskan dom behöver. Både bröstmjölk och ersättning är flyttande så är det varmt behöver barnet precis som vi vuxna mer vätska , och då får man amma mer eller ge mer ersättning. Endast vatten finns ingen anledning alls att ge.

2020-06-28
FamS9
FamS9
Bebis på 1 månader

Hej jag helammar och ger inget vatten. Ser bara till att dricka mycket vatten själv och amma oftare. Enligt de jag har läst och BVC behöver man inte ge vatten.

2020-06-27
Majmamma
Majmamma
Bebis på 2 månader

Hej! Om barnet helammas så se till att du själv dricker mycket vatten och erbjud bröstet ofta. Barnmorskor och läkarna varnar för att ge helammade barn vatten då de kan drabbas av vattenförsörjning. Några droppar skadar säkerligen inte, men det är inget barnet behöver.

2020-06-27
Elinericson
Elinericson

Fick barn sommaren -15 som var superhet men jag ammade bara extra till henne.

2020-06-18
ma78
ma78
Barn på 2 år och 6 månader

Bebisar som ammar blir inte törstiga som äldre barn som äter mat, och behöver därför inget vatten för att släcka sin törst. All vätska dom behöver finns i mjölken och dom reglerar sin kroppstemperatur genom att svettas när det är varmt, och därför ammar dom mer då. Inte pga törst som man kan tro :) WHO bekräftar att bebisar under 6månader inte ska dricka vatten så jag skulle låta bli om jag va du. Fortsätt amma bara :)

2020-06-18
Niam92
Niam92
Bebis på 2 månader

Min son föddes våren 2018. Upp mot 30 grader eller mer varje dag hela sommaren om du minns? Helt fruktansvärt. Men han klarade sig utmärkt med bara amning och inget vatten (han ammade dock väldigt ofta)

2020-06-18
Joset
Joset
Gravid i vecka 37

Jag började erbjuda lite vatten vid 4 månaders. Se bara till att hon är mätt så hon inte dricker sig mätt på vatten så är det ingen fara. Min tjej drack ändå inte mer än ett par droppar :) Tror knappast hon kommer svepa en hel flaska vatten i alla fall.

2020-06-17
Mikros
Mikros
Bebis på 10 månader

Man ska inte ge vatten till så små.. Mjölken funkar som både mat och dricka :) så tycker du ska fortsätta som du gör :) amma lite oftare. Är oxå df många kan uppleva på sommaren att barnet äter oftare.. Men det är för att släcka sin törst :)

2020-06-17
MrsRoos
MrsRoos
Bebis på 2 månader

Tänk dig själv äter mat men inte dricker vatten.. precis som för dem.. amningen är varm, deras mat, så erbjud lite vatten efter varje amning. El i mellan åt. ( de blir nt mätta o struntar i näringen då)
Jag kokade vattnet, och gav till min son redan efter 1 månad. :)

2020-06-17
Leab
Leab
Barn på 2 år och 2 månader

Jag tycker dock att du kan erbjuda kallt vatten i värmen. Det gjorde man alltid förr, inget snack om det då. Man vet ju själv hur himla törstig man kan bli när det är 25 grader och strålande sol. Nu pratar vi inte om mängder vatten men kanske bara någon - ett par teskedar kallt vatten då hon är +4 månader. Många bebisar som gråter när det är varmt blir faktiskt lugna av bara smaken av lite kallt i munnen.
Bröstmjölk är superbra men för att släcka törsten ännu mer så ger vi i alla fall en halv tesked vatten till vår bebis som snart är fyra månader, eller doppar nappen i kallt vatten, det älskar hon, speciellt när det är så varmt ute.

2020-06-17
Användarnamn1
Användarnamn1
Bebis på 4 månader

Jag kör också bara amning när det är varmt! Pratade med BVC om det på 3-mån kontroll och hon sa att man inte ska ge vatten, utan att man ska amma oftare för att släcka törsten hos barnet. Blir tydligen lätt att bebisen känner sig mätt annars och inte får i sig näringen.

2020-06-16
SandraSigge
SandraSigge
Bebis på 3 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...