App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Ta bort en dagsvila=sova längre på morgonen?

Min 13 månader gamla son är väldigt morgonpigg (somnar kring 18.30-19 men vaknar alltid redan 04.30). Han sover en gång på förmiddagen i cirka 1,5 h och sedan en gång på eftermiddagen i 45 min). Om man tog bort eftermiddagsvilan och lät honom somna tidigare på kvällen, tror ni då att han skulle sova längre på morgonen? Någon med morgonpigg bebis som har tips? :-)

2020-06-14
BFmaj2019
BFmaj2019
Bebis på 14 månader

Funkade bra för oss att göra så. Och vilan på dagen försköts så småningom till efter lunch. Och försöka hålla vaken längre på kvällen så att han inte vaknar så tidigt. Man får ge det några dygn så att dygnsrytmen anpassas. Mvh Cecilia

2020-07-01
ceccebacke
ceccebacke
nyfödd bebis

Min son hade ungefär lika sovmönster... Jag försökte vara supertråkig och säga att det är natt och vyssa för att ibland få en halvtimme extra "sömn" (bara barnet som sov så efter 14 dagar gav jag upp!). Försökte även flytta fram förmiddags vilan så den vart direkt efter frukost för att uppmuntra till att sova på morgonen men då höll han inte ihop resten av dagen.

Så helt ärligt det som fungerar för oss är Babblarna, Alfons och Brandman Sam på surfplattan i vår säng så en annan kan vakna till i lite lugn och ro och han spar på sin energi. Nu är han 2år och kan vakna allt mellan kl 4,30 och 7,30 men oftast runt kl 6. Sover ca 10-11 timmar på natten och 1,5 timme efter lunch.

2020-06-22
VirrAnna
VirrAnna
Bebis på 10 månader

Tror inte heller att det hjälper, testa istället att vara mer igång på kvällen, gå ut och lek, bada osv. Så skjuter ni på läggningen 30 min per vecka och ser om det hjälper till på morgonen.
VIss varning!
1 av mina barn blev det alltid tvärtom på, lade man barnet 30 min senare så vaknade det tidigare! Och det hjälpte inte att man höll i "nya rutinen" i flera veckor det blev inte bättre för det...
2 av barnen har det gått att hålla upp lite längre tex 18.30 från början, drar lite på det så det blir 18.45 2-4 dagar och sedan 19.00 i 3-4 dagar och sedan 19.15 i en vecka osv. Så små steg förskjuts läggningen tills morgonsömnen kommer i lagom tid.
När ni förskjutit kan ni börja testa att "råka väcka" barnet lite tidigare från dagsvilan. Så att barnet sover lite kortare pass på dagen.

2020-06-14
solskensmamman
solskensmamman

du kan alltid prova dig fram. Låt henne sova efter lunch bara å sen sova för kvällen. Alla sover olika. Min pojke sover alltid oftast 12 timmar varje natt. Sens alltid han e 2 år. Och han sover typ 2 timmar efter Lunch. Jag har alltid sens start lagt han vid 9 tiden ( perfekt för mig) och så vaknar han alltid mellan 8-9 på morgonen. Skönt tycker jag. Men när han va så liten hade han ff 2 sömn om dagen. Så du kan ist försöka lägga henne vid 20. Om de passar dig och så blir de lite längre dag från när hon vaknar så sover hon kanske då mer

2020-06-14
Leab
Leab
Barn på 2 år och 3 månader

Tror faktiskt inte det skulle hjälpa så värst mycket, barnet sover ju redan 9-10 timmar om natten. Barnen har så olika sömnbehov ännu vid den åldern, men snart kommer nog hen börja sova av sig självt en gång om dagen, så lämpligast efter lunch. Vill du att barnet sover längre på morgonen får du nog helt enekelt hålla hen uppe längre på kvällen och de är förstås också ett jobb att vänja vid nya rutiner, kommer nog av vana vakna vid samma tid första morgnarna trots senare läggning. Min 16 månader somar vid 20-21 på kvällen och sover oftast till 06-07.

2020-06-14
Nikosmorsa
Nikosmorsa
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...