App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Tips på måltider

Hejsan min dotter är 18 månader å jag undrar lite vad era små äter till frukost, mellanmål och kvällsmat. Även tips på middagar som era bara älskar är uppskattat då jag har lite idé torka 🙈😂😘

2020-06-08
miinnni
miinnni
Barn på 2 år och 1 månader

Frukost brukar vara steka ägg, ibland macka, pannkakor. Mag brukar vara korv med pasta oftast då de pojkens favorit, ris kyckling, försöker med fisk ofta men de ingen höjdare för honom, soppa me bröd, å etc

2020-06-08
Leab
Leab
Barn på 2 år och 10 månader

Mellanmål:
Frukt, grönsak, smörgås, gröt, smoothie, rester från lunch eller middag

Och det är inte farligt med idétorka, många äter tex i princip samma frukost alla dagar i veckan år efter år, utan att det gör något. Barn är inte så noga med variation.

2020-06-08
solskensmamman
solskensmamman

SÅ stora barn har ätit samma som oss, vi saltar inte så mkt man kan salta extra på sin tallrik om man vill. Har de ont om tänder eller svårt att tugga så är en sax bra till att klippa småbitar med eller i vissa fall kan man köra lite i mixerburk tex göra en soppa slät istället för med bitar i.

Så frukost här hos oss är oftast havregrynsgröt med lite kanel och mjölk. Ibland en smörgås med ost, leverpastej eller annat pålägg Vatten eller mjölk att dricka till.
Lunch - oftast rester från tidigare dag eller en omelett, pannkaka, eller liknande enkel mat.
Middag - vanlig rejäl hemlagad mat, vi gör matlista och varvar 1 dag kött, 1 kyckling, 1-2 vego, 1-2 fisk, 1 köttfärs, sen ofta 1 halvfabrikatsdag tex korv eller annat man inte lagar från grunden själv.

2020-06-08
solskensmamman
solskensmamman

Brukar göra bananpannkakor eller smoothie till mellanmål, till middag kan de vara pasta med kyckling, potatis med varmkorv och några blandade grönsaker eller potatisbullar. Oftast får dottern det vi äter minus saltet. Till lunch brukar jag ge de rester som blir över av något.

2020-06-08
Mikaela9
Mikaela9
Bebis på 7 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...