App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Strunta i mellanmål till ettåring?

Min son har aldrig varit en storätare och vi har diverse problem med att få honom att äta. När jag läst på om barn i hans ålder och mat så föreslås flertalet mellanmål om dagen, när jag testat detta vägrar han dock att äta huvudmålet (lunch och middag). Är det okej att strunta i mellanmålen? Om det går 3-4 timmar mellan hans måltider så äter han bra.. någon mer som haft det problemet?

2020-05-21
BFmaj2019
BFmaj2019
Bebis på 12 månader

Vi har precis samma fundering. Har en son som nästintill matvägrar och jag kan inte förstå hur jag skulle få i honom så många mål om dagen. Han visar tydligt att han är totalt ointresserad och spottar till och med ut maten. Man kan ju inte tvinga honom att äta heller, samtidigt som man blir stressad av att han inte äter så bra.

2020-05-22
Linfra90
Linfra90
Bebis på 14 månader

Håller med de ovan, kör på det som funkar för er. Sonen är 10 månader, äter frukost, lunch, ibland någon klämmis och/eller majsbågar till fika/mellanmål, kvällsmat och en flaska ersättning när han somnar. Kan gå upp mot fem timmar mellan hans måltider under dagen och äter ändå ingenting 20-7 men följer sin kurva så låt din son känna efter när han är hungrig 😊

2020-05-22
_Kajsa
_Kajsa

Vår tjej har alltid ätit med ungefär 3 timmars mellanrum. Även när hon va nyfödd.
Har också läst att barn i hennes ålder ska äta flera mellanmål men känns ju som att hon inte skulle göra något annat än att äta då 🙈.
Så jag säger kör på de som funkar för er! 😊 Ni märker ju om barnet blir hungrig eller missnöjd.

2020-05-21
Sophira
Sophira

Jag personligen tycker inte det finns en fråga som är ”Är det Okej” när de kommer med rutiner, mat, etc till sina barn. Jg tycker du ska prova dig fram faktiskt. Och se om han äter bättre då, tycker du de går bra bättre så fortsätt så, tycker du inte så testa annorlunda , de så man lär sig sina barn, att testa och prova, 3-4 timmar är lagom bra för att sen äta igen.

2020-05-21
Ledis mama
Ledis mama
Barn på 2 år
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...