App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Förlossningsväska

Vad ska man ha med och vad ska man inte ha med i förlossningsväskan? Blir galen på alla miljoner listor som finns på nätet. Jag är väldigt bra på att packa med mig hela huset, men glömma det viktigaste så fort jag ska nånstans och vill gärna undvika det. Vad ska man ha till mannen? Ska definitivt ha ett ombyte till honom och tänkte lägga ett i hans bil med, ifall han skulle vara på jobbet och komma direkt därifrån så känns det inte optimalt att gå runt i leriga varselkläder. Vet liksom hur mycket han skitar ner hemma😂 Vad funkar att ha med sig att äta på för honom? Antar att han inte släpps ut i nån större utsträckning pga corona. Blir mitt i sommaren så hur ska man tänka med kläder till bebis? Hur får man bebis från BB till bilen? Bär man? Bär man i babyskyddet? Är det lönt att släpa med vagnen? Hjälp!

2020-05-19
Sollilja
Sollilja
Gravid i vecka 35

Du har redan fått många tips till innehållet i väskan. Jag skulle dock vilja slå ett slag för ett babynest. Sängen på BB är inte den mysigaste, babynestet gör den mysigare. Dessutom blir det samma doft där som du sedan får i spjälsängen om du bäddar med den hemma. Det skapar trygghet direkt. Stort lycka till med allt!

2020-05-23
samuraj
samuraj
Gravid i vecka 23

Ska få mitt tredje i juli. Den här gången ska jag packa lång amningsvänlig klänning, längre amningstoppar och mysbyxor (gravidmodell) - jag har känt mig ganska obekväm i jätteblöjan man har efter förlossningen. Sen tycker jag luften ofta är torr på sjukhus så handkräm, cerat och näsolja har jag tyckt varit bra (+något för ögonen, typ viscotears, om man har problem med dom)
Och multi mam balm mot såriga bröstvårtor - bättre än purelan.
+ små bomullsvantar till bebis så den inte river sig själv med sina vassa naglar.

2020-05-21
lykkelinnea
lykkelinnea

Ja jo, visst kan han ta ansvar för sitt eget. Blir väl inte något till honom direkt eftersom han endast får vara med på förlossningen och inte BB. Han lär tappa huvudet när det väl är dags så jag har absolut inget emot att stoppa ner ett ombyte till honom. Lättare att ha allt på samma plats. Han brukar sällan ha tillgång till att byta om på jobbet ändå och prioriterar nog inte det om det skulle va så att jag har åkt in själv.
Bara för att det var jag som ställde frågan så betyder det väl inte att han inte är delaktig.

2020-05-21
Sollilja
Sollilja
Gravid i vecka 35

Förra gången hade vi med oss det här och det är nog precis det som kommer hänga med nästa gång också men lite mer godis än sist får nog följa med tror jag! Haha 🙂

- Två ombyten i stl 50 till bebis (körde hud mot hud hela tiden så vi använde bara ett på hemvägen. Men skönt att ha en extra ändå) + en vindfleece om kallt
- babyskydd
- en filt
- en deo som vi delade på
- tandborstar och tandkräm
- amningskupor
- mjukiskläder till oss båda
- några par trosor och kalsonger
- strumpor
- godis till efter förlossningen
- powerbars
- laddare

2020-05-21
topaz
topaz
Gravid i vecka 13

Din man kanske borde ta ansvar för sin egen packning? Det låter som att väldigt mycket ansvar landar på dig, och det kan bli tufft i längden. Önskar dig lycka till med förlossningen!

2020-05-20
Noahh
Noahh
Gravid i vecka 17

Hej! Jag fick min bebis i mitten på mars och hade på tok för mycket grejer med mig! Tyckte nog att det var roligast att packa 😁 men det som jag tyckte var mest nödvändigt var:

Till mig:
Innetofflor
Stora luftiga kläder
Tandborste + tandkräm
Deo
Amningskupor
Purelan
Lypsyl
Tofs
Laddare (med längre sladd)
Vattenflaska (med kork man kan dra upp med tänderna typ) var också riktigt bra på förlossningen!

Till bebis:
Ombyte x 2
Filt
Babyolja - Mkt bra till bebisens första bajs (lossnar lättare)

Lycka till!

2020-05-20
Linasbaby
Linasbaby

Glöm inte hårsnodd om du har långt hår :D

2020-05-20
SandraM
SandraM

Tack för svaren! Införskaffade skötväska igår som jag tänkte packa i så nu kan jag äntligen börja lite smått. Känns så skönt att börja få klart lite så man inte behöver tänka så mycket på det sen. Blivande farmor tyckte det va extremt onödigt att packa en väska för hon hade glömt sin med första barnet så hon hade skitit i det med resterande, och hon hade faktiskt överlevt ändå! Men känns som att det kan vara väldigt bra att ha lite grejer med sig även om man överlever. Ska stoppa ner sådant jag inte använder redan nu som laddare, amnings-bh, pads, bebiskläder o så.

2020-05-19
Sollilja
Sollilja
Gravid i vecka 35

Jag har ju fött 5 barn så tror min förlossningsväska kanske skiljer sig lite från en förstföderskas.. Men det jag har med mig är:
*ombyten till mig själv (kläder som jag kan amma i) o samtidigt känna mig som mig själv. Så typ jumpsuit eller en snygg klänning.
*amningsbh och pads
*godis
*filt till bebis
*2 ombyten i olika strl (50 och 56) till bebis
*pyjamas till mig själv då jag vägrar ha på mig sjukhussärken förutom när jag föder
*tandborste och tandkräm
*extra mobilladdare jag köpt på netonnet för typ 40:- för att slippa stressa o komma ihåg det när man har värkar o skaåka in
*dricka både läsk o bubbelvatten
*snygga inneskor/tofflor
*strumpor
*egna hygienprodukter
Det är nog det viktigaste som jag har i min BB väska.
Min man har ett ombyte, godis, extra mobilladdare. Råder corona fortfarande i sommar (vilket jag tror det kommer göra) så kommer din man inte få stanna på BB men packa ner typ tandborste o så till honom oxå om i fall att :) kram o lycka till med bebben

2020-05-19
MrsRoos
MrsRoos
Bebis på 1 månader

Först och främst, kom ihåg att det inte är något att bli stressad över, det kommer lösa sig oavsett hur mycket du eventuellt glömmer.
Jag tycker att ombyte (främst till mig) såklart var väldigt viktigt eftersom man oftast stannar något dygn, särskilt med första barnet.
Godis är jag också glad att jag tog med, för att jag förtjänade det efter helt enkelt!
Till sambon packade vi ner något bröd och typ mjukost har jag för mig, sånt som inte behöver vara i kylen utan klarar att ligga i väskan och vänta ett tag.
Till bebis räcker det gott och väl att ta med ett ombyte i två olika storlekar till exempel. Det blev ändå mestadels att hon bara hade blöja på sig och filt som vi tagit med (Men även filt finns att låna där!).
När det närmade sig hemgång hämtade sambon babyskyddet från bilen och så fick hon sitta i det när vi var ut henne. Funkade toppen!

Hoppas mitt svar är till någon hjälp. Åh just det! Typ schampo och hyfiengrejer så klart kan ju vara skönt att ha sitt eget.

Lycka till!

2020-05-19
Torsdagsbarn
Torsdagsbarn
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...