App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Igångsättning pga blodförtunnande?

Är det någon här som blivit igångsatt pga ni tagit blodförtunnande? Tänker på att det måste ha gått ett visst antal timmar efter man tagit sprutan till att man kan få ryggmärgsbedövning. Är rädd att ta sprutan på kvällen så sätter värkarna igång under natten och jag då inte hinner få rätt smärtlindring.

2020-05-18
Tina91
Tina91
Gravid i vecka 38

Det bästa är att få prata med en läkare eller BM och lägga upp en förlossningsplan. Det finns ju andra smärtlindringar än just EDA oxå.
Fragmin kan man få utskrivet i lägre doser men då ta fler per dag istället. Då blir det kortare tid från att du tagit sprutan tills du får ta EDA.
Jag har dock oturen att ta sprutan på kvällen (,tog bara 1 om dagen) och värkarna startade en timme senare.

Men som sagt, prata med BM eller läkaren som skriver ut blodförtunnande åt dig så att ni kan lägga upp en plan.

2020-05-19
mhe1985
mhe1985

Ring och rådgör med förlossningen hur du ska göra. De måste ju ha riktlinjer för kvinnor som behandlas med antikoagulantia eller kunna planera med narkosläkare då du har en planerad igångsättning. Läser man på FASS om tex Fragmin inj är det kontraindicerat med epidural anestesi vid förlossning då halveringstiden av läkemedlet är längre vid graviditetet under den sista trimestern. Du kanske inte alls ska ta det kvällen innan då? När man väl har fått EDA ska det gå ett visst antal timmar innan man kan dra katetern i ryggen om blodförtunnande givits innan eller när man kan ge blodförtunnande igen efter att katetern har dragits. Ring och rådgör med dem. Så klart att du ska få ha tillgång till en adekvat smärtlindring.

2020-05-18
Sahra11
Sahra11
nyfödd bebis
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...