App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Dumt att bli gravid nu i Corona-tider?

Vet att det var en som tidigare frågade samma fråga men då Corona-situationen ändras/uppdateras hela tiden vill jag ändå ställa frågan. Är det dumt att sluta med p-piller nu och försöka bli gravid? Jag och min sambo har pratat om att försöka i över ett års tid och hade planerat att sluta med p-piller nu i april-maj men på grund av Corona-situationen börjar vi nu tveka. Vill inte belasta vården men har samtidigt längtat länge nu efter att få börja försöka. Hur resonerar ni?

2020-05-13
roslagsbulle
roslagsbulle

Tänk inte att du belastar vården, du kommer nog inte föda förens nästa år och det enda som är en "belastning" är ultraljuden samt de få koll man gör och där är det aldrig överbelastat. Jag och min man har väntat på att bli gravida i 5 år pga mina studier, idag jag är 35 år och äntligen färdig med allt så vi ska INTE vänta på bättre tider. Aldrig. Vi får bara vara mer försiktiga helt enkelt. Lycka till!

2020-05-19
saftigbulle
saftigbulle
Försöker

Just nu känner jag att det ändå skulle vara OK att gå själv men svårt att egentligen uttala mig om det nu innan jag ens är i närheten av att vara gravid. Har ju ingen aning om hur jag mår och känner när jag (förhoppningvis) blivit gravid. Och tänker att det heller inte är säkert att vi kan bli gravida, och inte säkert att vi blir det på de första försöken så då kanske det är värt att börja nu.

Tack för råd och ventilering, vi får fundera vidare

2020-05-13
roslagsbulle
roslagsbulle

Hej.

Nyss klämt ut bebis. Jag anser nog inte att jag var en belastning för vården. Fram till ungefär halva grav. så är det i princip inga besök hos mvc. Förutom ultraljud då.
Enda gången jag kände att jag "belastade" var väl vid förlossningen. Men den är ju till för mig som gravid.

Det enda som kan vara en nackdel nu är väl att din partner inte får följa med dig. Men bortsett från UL och förlossning så har jag gått själv på alla kontroller (inte pga corona utan helt självvalt) har inte känt något behov av en partner med mig på mvc.

2020-05-13
Elde1420
Elde1420

Jag är i vecka 32+5 och har än så länge inte känt att jag belastar vården. Jag bor på Österlen och här verkar det va ganska lugnt med corona i allmänt. Har inte haft några problem med mvc, men det handlar väl om att min bm inte blivit sjuk. Är två bm och en undersköterska på mvc i samhället jag bor i och åker in till den större mottagningen när det är ultraljud. Dock va jag klar med alla ultraljud innan corona. Tycker inte man ska låta bli att skaffa barn pga corona. Jag lever i ett mindre samhälle så är inte samma som stora städer men jag har inte påverkats nåt märkvärt.

2020-05-13
Sollilja
Sollilja
Gravid i vecka 35

Jag fyller 33 år i höst och jag och min sambo har redan försökt i 6 månader så vi tänker inte ta en paus med våra försök då jag känner mig stressad pga min ålder. Hade jag däremot varit yngre hade jag väntat till i höst för då lär situationen vara mer stabil. Man får nog ställa sig frågan om man är villig att riskera att man måste gå på alla kontroller ensam en tid framöver och alla begränsningar som det innebär.

2020-05-13
rlb87
rlb87
Försöker
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...