App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Sovposition

Hej, vet inte om denna fråga kommit upp inte kollat igenom. MEN! Jag undrar hur det gäller att sova på mage?! Är en person som nästan alltid sover på magen/sidan mer mot mage. Är i v14 imorgon och undrar hur det är nu och även framöver? Så rädd för att skada barnet

2020-05-12
DajanaR92
DajanaR92
Gravid i vecka 36

Jag har oxkså sovit på sidan under mina graviditeter. Du kan nog inte skada barnet bara för att du ligger på sidan mot mage. Det kunde nästan kännas mer obehagligt att ligga på rygg som höggravid.

2020-05-14
ma78
ma78
Barn på 2 år och 10 månader

Jag sover också på sidan fast mer mot magen i vanliga fall o kan göra det nu med i vecka 33 men har ganska liten mage. Känns lite obehagligt ibland när hon rör sig mycket på den sidan som är neråt men annars är det inga problem. Är hon igång mycket oavsett vilken sida jag ligger på så får jag ligga mer på sidan för att kunna sova. Det funkar också o stötta upp med kuddar för att slippa ligga med magen rakt på sängen så det inte blir så mycket tryck.

2020-05-12
Sollilja
Sollilja
Bebis på 3 månader

Hej!

Jag har sovit på mage hela livet och blev förtvivlad under graviditeten när magen började bli för stor. Löste det med en gravidkudde från Doomoo, den stora. Bästa köpet! Använde den sedan som amningskudde, kudde för barnet när hen skulle lära sig sitta osv. Den är ju lite dyr men går säkert att hitta billigare varianter eller att sy en egen.

2020-05-12
caroline_olsson
caroline_olsson
Bebis på 2 månader

Jag är lika, sov/sover typ alltid lite halvt på mage halvt på sidan. Är nu i vecka 37 och sover ganska lika som jag gjorde förut, lite mer på sidan bara. Jag frågade min bm om jag kunde mosa barnet för känner så mycke rörelser då jag lägger mig. Men hon sa att de var lugnt, de är vatten å så ivägen så de var ingen fara för barnet. Och jag är ganska nojig så har läst väldigt mycket, och av det jag läst fick jag fram att så länge de känns okej för mamman så går det bra för barnet. (Sen kanske man inte ska ligga platt på mage senare i graviditeten även om de går, men de går typ inte heller).

2020-05-12
Jesssvensson
Jesssvensson
Bebis på 4 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...