App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Låta en elvamånaders fortsätta måltiden på golvet- ok eller inte ok?

Min son på elva månader börjar alltid sin måltid i sin barnstol men efter en stund kniper han igen munnen och då låter jag honom leka på golvet. De gånger jag testat fortsätta mata honom där (på grund av att han ätit jättelite och jag egentligen vet att han är hungrig) så har han fortsatt äta med god aptit. Är det dumt att göra såhär? Förstår han att han kommer att få mer mat på golvet när han vägrar sitta vid matbordet? Mitt första barn så det är svårt att veta..

2020-05-09
BFmaj2019
BFmaj2019
Bebis på 17 månader

Jag skulle gå efter vad som känns bra för er. Min stora pojk har alltid vart väldigt svår med maten och äter knappt alls vid matbordet. Så han har fått äta i soffan, på golvet, i vagnen osv.. självklart under uppsikt och inte när han springer omkring. Men för att få honom att hålla vikten är det de som krävts och det känns helt okej för mig.

2020-05-10
Vickan93
Vickan93
Barn på 1 år och 8 månader

Min dotter är nu 2,5 och hon har alltid haft perioder där det inte fungerar att sitta vid matbordet. Det kan vända från en dag till en annan, och nu sista veckan har vi ätit nästan alla måltider i soffan hela familjen. Jag tror inte det gör något för när barnet blir äldre kan man ju prata om det. Som någon innan skrev, måltider ska ju inte vara tid för bråk. Jag vill att det ska vara en mysig stund vi har tillsammans som hon kan komma ihåg när hon blir äldre.

2020-05-10
Emliew
Emliew
Barn på 3 år

Min äldsta (tio år nu) son var och är fortfarande en sprallig kille och han kunde inte heller sitta still när han åt i den åldern. Jag lät honom hållas för att få i honom någonting överhuvudtaget. Idag är han fortfarande en kille med myror i baken men han sitter iallafall och äter vid bordet. Känns det okej för er föräldrar så gör det som funkar för er son. Maten ska inte vara en stund för bråk och tillsägelser. Jag brukar tänkta att det blir bättre med tiden och det blev det i vårat fall.

2020-05-09
March
March

Jag skulle säga att det främst beror på hur noga det är för dig och den eventuella andra föräldern. Somliga tycker att det är jätteviktigt med rutiner, för andra är det helt ok att ta det lite som det kommer.
Personligen gör jag så här: Om min ettåring envisas med att stå upp i matstolen, ställer jag ner honom på golvet. Ofta börjar han då äta mat, som han nyss tappat i matstolen och på fotstödet. Jag brukar inte hindra honom. Ibland erbjuder jag någon extra sked mat också, fast han går omkring i köket. För mig och min man är detta helt ok. Men jag vet andra som skulle tycka att det var helt galet. Mitt fjärde barn och tänker oftast att det som fungerar är bra... Och det som funkar med ett barn, kan vara något helt annat än det som fungerar med ett annat.

2020-05-09
ElinVS
ElinVS
Barn på 1 år och 6 månader

Det är ju otroligt svårt att råda andra då mina barn har varit matglada.
Men i vår familj äter vi vid bordet i köket, inte i soffan, inte i sängen och inte på golvet.

2020-05-09
Norrlänning 1
Norrlänning 1
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...