App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Tips tack! Gemensamt barn och bonusbarn, uppfostran.

Jag och sambon väntar vårt första gemensamma barn. Min sambo har sedan ett tidigare förhållande en son på 5 år som är hos oss ungefär varannan vecka. Jag skulle gärna vilja ha tips/höra om andras erfarenheter när det kommer till detta. Ex. hur har ni gjort med uppfostran mellan barnen? Är det svårt att som föräldrar till det gemensamma barnet komma överens om hur han/hon ska uppfostrat gentemot sambons tidigare barn som redan uppfostras på ett vis? Hur kommer vi som föräldrar överens om uppfostran till det nya barnet? Vissa regler/rutiner som min sambo har till sin son skulle jag ex inte vilja att vi har till vårt gemensamma barn, hur diskuterar man detta tillsammans utan att han ska ta illa upp? Alla tips och erfarenheter mottages gärna!

2020-05-08
Carroline90
Carroline90
Bebis på 10 månader

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2020-05-10
Carroline90
Carroline90
Bebis på 10 månader

Jag har en son sedan tidigare och när jag träffade min man för 5 år sedan o vi väntade vårt första gemensamma barn så pratade vi väldigt mycket om tex hur vi blev uppfostrade som små. Vad vi tyckte va bra o va som va mindre bra. Min son har dock bott heltid hos mig o varit varannan helg hos sin pappa o nu bor han där heltid sen 2 år tillbaka o det märks att hans pappa inte kan uppfostra honom alls, men han går inte att prata med.. Sen är det bästa bara att prata med varandra. Jag och min man uppfostrar min tidigare som precis likadant som våra andra 4 barn. Det går liksom inte att ha olika regler för olika barn i samma hem. Det hör du kanske själv låter väldigt konstigt. Så mitt tips är att prata med din kille om uppfostran. O säg att ah men så som ditt barn gör/är i dessa situationer det tycker inte jag om o det skulle inte jag vilja lära vårat barn. Lycka till🤗

2020-05-08
MrsRoos
MrsRoos
Gravid i vecka 27

Jag har själv hamnat i den situationen förut skillnaden var att vi hade honom heltid och jag var den som uppfostrade hans 5åring som nu är 6 år, det var inte lätt jag gick rakt på saken men han lyssnade inte riktigt enda tipset som jag kan ge är uppfostra barnet som om han vore ditt egna och sen fråga om det är okej om du ändrar lite på vissa regler så det blir lättare för eran uppfostran😊 lycka till!

2020-05-08
Witthaya
Witthaya
Barn på 1 år och 11 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...