App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Ångest över kost som gravid

Hej! Är gravid för första gången och är i v.16 och tycker det är så jobbigt med vad man får äta och inte.. Har ångest över att allt innehåller t.ex listeria eller toxoplasma och det är så jobbigt att behöva gå runt och vara nojig hela tiden.. Någon som delar den ångesten eller som har lite tips och tankar att dela med sig av för att lätta på ångesten? Vet att man ska följa Livsmedelsverket rekommendationer men tycker inte alltid dem är så tydliga heller för den delen..

2020-05-07
FilippaOlivia123
FilippaOlivia123
Bebis på 4 månader

Kött ska ju vara en viss temperatur för att man ska vara ”säker” så jag har en köttermometer för att inte känna oro. Sen är det väl sådant som pålägg, att man tänker på hur länge paketet varit öppnat. Va nojig i början men nu har jag taggat ner lite. Nu är jag mest orolig över att jag inte ska ha ätit tillräckligt mycket frukt o grönt och fisk. Vissa dagar är jag övertygad om att mitt barn inte kommer vara smart för att jag inte äter så mycket fisk. Ser framför mig hur jag sitter och är arg på mig själv för att mitt barn inte klarar skolan osv när hon är 16 och att ALLT beror på den jävla fisken🤦‍♀️ Känner mig halvt galen. Men vet egentligen att det inte funkar så. Nä men det viktigaste är väl ingen alkohol, ingen tobak/nikotin, god hygien vid matlagning, hålla isär inte tillagade och tillagade livsmedel och ta det lite lugnt med koffeinet. Jag har försökt dra ner på sockret också. Typ bytt ut all dricka mot vatten, äta frukt eller nötter istället för godis. Äter såklart socker fortfarande men försöker ta något lite nyttigare istället. Jag är dö-hungrig typ alltid så äter mycket mellan måltiderna så är bättre att se till att ha typ bananer hemma istället för att äta godis till mellis liksom😂 det är inte så mättande.

2020-05-13
Sollilja
Sollilja
Bebis på 7 månader

Det är mycket enklare än du gör det.. Ät inte mögelost, Drick inte alkohol o rök/snusa inte. Rensa inte kattlåda utan handskar. Är typ de enklaste sakerna att följa. Leverpastej kan du äta utan problem. Och ät inte saker som är för gamla. Behöver inte vara svårare än så..

2020-05-09
MrsRoos
MrsRoos
Bebis på 10 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...