App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Kräkningar och extremt dåligt samvete

Okej, hej alla.. har typ världens problem.. Min dotter har kräkts sen hon fyllde 1 år.. har varit in till akuten flertalet gånger och haft x antal läkarbesök... de har endast tagit blodprov eller konstaterat ”magsjuka”. Första 1,5 åren (alltså från 1 år till ca 2,5 år) kräktes hon i princip varje dag. En gång.. sen var de bra. Nu kan de vara varje dag en vecka sen lugn några dagar.. sen igen. Finns ej något samband med mat, stress, oro, lek osv osv.. Vi har fått en läkartid nu igen.. då ska jag verkligen sätta ner foten.. men nu kommer de dåliga samvetet och nervositeten inför detta... Någon som varit med om något liknande?

2020-05-05
ericatheresejohansson
ericatheresejohansson
Barn på 3 år och 8 månader

Min äldste son, som nu är nitton, fick som femåring diagnosen esofageal reflux, alltså att den övre magmunnen inte sluter tätt. Detta yttrade sig som kräkningar, plötsligt och utan illamående. De gjorde en dygnsmätning och kunde konstatera att han hade magsaft i matstrupen en mycket stor del av tiden, vilket kan ge frätskador om det inte behandlas. Först fick han Omeprazol, vilket gjorde allt sju resor värre. Han kräktes flera gånger om dagen genom en hel sommar, hade då också ofta ont i magen, vilket han inte haft utan behandling. Läkare konstaterade att han nog inte tålde Omeprazol, så han fick byta till Zantac. Besvären förbättrades då väldigt snabbt. Det hände fortfarande att han kräktes lite, men det var om inte annat skönt att ha klara besked till förskolan om att detta inte var magsjuka och att han inte behövde skickas hem om han mådde bra. Fram till början av tonåren, kunde han fortfarande lätt kräkas, om han exempelvis fick en kallsup. Annars yttrade det mer som halsbränna. Nu har han fortfarande Zantac utskrivet, men tar det bara när han känner av besvär.
Man ska aldrig ge magsyrehämmande läkemedel till små barn på eget bevåg, då det kan göra skada om det inte behövs. Men det låter som att detta borde utredas hos din dotter, då det skulle kunna vara en möjlig förklaring på hennes kräkningar. Det finns ju säkert många fler möjliga orsaker också. I vilket fall, tycker jag absolut att du gör rätt i att stå på dig och kräva en ordentlig utredning. Så långvariga besvär, ska de inte bara avfärda utan att verkligen ta reda på vad som är fel.

2020-05-05
ElinVS
ElinVS
Barn på 1 år och 6 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...