App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Barnvagnar

Hej! Jag har börjat kika lite på barnvagn. Vilken märken är bra som ni kan rekommendera? Jag har kikat lite på crescent och emmaljunga. Jag är självklart öppen för andra förslag :) några bra tips?

2020-05-05
Teeseen
Teeseen
Bebis på 13 månader

Vi köpte en Emmaljunga nxt90 först och var väldigt nöjda med den förutom att den är ganska tung och ”klumpig”, iaf för oss som har en liten bil och bor i lägenhet på 3 våningen utan hiss..
Vi provkörde britax smile 3 och blev helt förälskade i den så vi köpte den och är supernöjda👍🏻 Den är liten och smidig samt en otrolig stötdämpning🙌🏼
Vi betalade 10995kr för ligg+sittdel samt babyskydd och isofixbas, helt klart värt pengarna☺️
Lycka till☺️

2020-05-12
Jonna97
Jonna97

Vi väntar vårt första barn och har beställt en Emmaljunga nxt90. Jag hoppas verkligen att vi kommer vara nöjda med tanken på hur mycket den kosta😬 det viktigaste är väl att man kommer fram till vad man vill ha ut av vagnen och hittar vagnar som passar in på det sen att man provkör dem, rycker lite i dem, testar att svänga, pillar på dom lite. Så man känner om det känns rätt. För oss va det viktigt att ha rörliga framhjul som går att låsa och att den är lätt att fälla ihop. Ja, Emmaljunga är stora och robusta men den kändes tillräckligt liten när man fällde ihop den och det var extremt lätt att göra. Vi köpte den i vår lokala bankbutik så känns bra att kunna gå dit om det är något. Finns massor med reservdelar och tillbehör till de vanligaste märkena vilket kan vara bra. Köper man ett mindre känt märke så kan det nog bli svårare att hitta bra delar och tillbehör. Vi ville också kunna ha ett babyskydd på vagnen med stabil adapter, de billigare vagnarna vi kände på blev väldigt vingliga med babyskyddet även om det va ett ”bra” babyskydd. Så det är bra att känna och testa innan man bestämmer sig.

2020-05-12
Sollilja
Sollilja
Bebis på 14 månader

Vi har en bugaboo Fox och är supernöjda! Gillar att den går att köra med en hand (kaffet i andra handen) och att hjulen fram går att låsa upp så det är enkelt att styra.
Lycka till i vagndjungeln :)

2020-05-12
SandraM
SandraM
Gravid i vecka 40

Har varit mest nöjd med Britax smile och emmaljunga. Min kompis är dock frälst i stokke

2020-05-11
Dahlaya
Dahlaya

Har haft barnvagnar av båda de märken du nämner ovan. Modellerna har varit stabila & modellerna vi haft har varit med fyra däck. Otroligt bra vagnar men tunga och klumpig, rymliga att förvara saker vilket är ett plus men sen är frågan hur mycket man släpar med sig. Dessa två har även tagit upp mer eller mindre hela bagaget i bilen vilket är ett stort minus.

Denna gång har vi valt en Bugaboo Fox 2, en praktisk vagn som är stabil men samtidigt har rörliga framdäck vilket gör den lätt att styra. Möjligheten att låsa framdäcken finns och vagnen fungerar på alla typer av underlag. Något jag saknat är att smidigt kunna manövrera vagnen med en hand vilket är möjligt med just denna. Lite mindre utrymme under men samtidigt behövs det inte bäras med så mycket mer än det som ryms heller.. Det är en djungel att välja vagn men denna är både snygg och praktisk! Lycka till :)

2020-05-08
Ungförälder1994
Ungförälder1994
Bebis på 15 månader

Jag och min sambo har köpt en cresent infinity s!

+
Enkel att byta från ligg till sittdel
Enkel att fälla ihop
Lätt att dra
Inte tung alls när man kör
Inte tung när den är ihopfälld heller
”Kundkorgen” är med dragkedja så man kan lägga in vad som och de är skyddat
Man kan vända ligg och sittdelen åt båda håll
Rymlig för bebisen
Prisvärd, vi betalade 7495kr för chassi, ligg och sittdel i butik
Är inte för stor i bagaget
Punkterings fria däck

-
Ser inget negativt i denna vagn, bara massa + 😀


Vi är värdigt nöjda med vagnen och hoppas bebis trivs lika bra med den precis som vi 😊

2020-05-07
Blomma15
Blomma15
Bebis på 8 månader

Tack för svaren! :)
Vi har faktiskt kikat lite på den britax vagnen. Det är ju så himla svårt med tanke på att det är så många man skulle kunna tänka sig att köpa :D

2020-05-07
Teeseen
Teeseen
Bebis på 13 månader

Jag är supernöjd med vår Britax Go Next.
Plus:
- otroligt rymlig varukorg, som klarar en ordentlig mathandling
- vändbar sittdel
- lätt att styra och kontrollera (även med en hand för mig som ofta har hunden med på promenad)
- rejäl och stabil vagn
- reglerbart både ryggstöd och fotstöd

Negativt
- lite stor och bökig ihopfälld
- bygeln kan v lite bråkig ibland
- störigt att man måste ha två händer för att fälla upp ryggstödet

Men som nedan skriver, det är bra att fundera på vad man vill ha ut av sin vagn, vad är viktigt och var ska en köras. Den ultimata vagnen finns liksom inte, så man får välja och komma så nära som möjligt. :)

2020-05-06
Malin_
Malin_
Bebis på 4 månader

Ett tips är att bestämma om du vill kunna låsa framhjulen eller inte. Ska man gå på bra vägar som inte svänger mycket så kan det vara fördel med att kunna låta hjulen vara låsta. Går man på "staden" eller butik så är det smidigt med att hjulen i fram rör sig. Samt så om du ska gå i terräng så kan grövre hjul med mönster vara en idé.

Vi är nöjd med våran Kronan. Minns inte modell.

2020-05-06
Ricken
Ricken
Barn på 2 år och 6 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...