App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Ersättning

Hej! Skulle behöva lite hjälp med att välja ersättning. Vår bebis är 3 månader och amningen har varit svår sen han föddes. Vi förtid efter hjälp från amningsmottagningen att han hade ett kort tungband och det är därför amningen inte fungerat. Sedan han var 4 veckor har han fått lite ersättning i tillägg för att han gick upp dåligt i vikt. Han har nu fått tungbandet klippt och vi har gjort eftervård men det har tyvärr inte haft önskad effekt på amningen. Nu har jag därför tagit beslutet att övergå till ersättning helt (ammar bara lite på natten). Sen han var fyra veckor så fick han Baby semp 1 vilket har fungerat hyfsat när han också fått mycket bröstmjölk. Men när vi ökat blev det lite sämre. Vi fick då tips att testa NAN vilket blev katastrof men hård mage och väldigt illaluktande pruttar och bajs. Vi fick då rekommendation att gå tillbaka till baby semp. Han blev successivt mer hård i magen och BVC sa att vi ska lägga till rapsolja i flaskorna. Det fungerade ett litet tag men sen blev han hård igen. Har nu fått lactulos som vi har fått öka successivt. Men han är fortfarande hård i magen och vi har flera ggr fått hjälpa honom bajsa (med pysventil). Jag känner mig frustrerad och märker att han har mycket ont och tänker att det bästa måste vara att ge en bättre ersättning men vet inte vilken vi ska välja? Vill ha tips och erfarenheter kring olika ersättningar. Nu lutar det mot att testa Baby semp Lemolac eller Hipp. Tacksam för svar!

2020-05-04
Sahlvik
Sahlvik
Bebis på 13 månader

Våran son fick förstoppning när vi hade Babysemp, med babysemp lemolac fick han magknip. Vi gick över till NAN sensitive och det har funkat mycket bättre. Sedan vi började med den har vi successivt trappat ner på laktulos och han nu väldigt lite. Har också hört att Hipp ska vara bra för känsliga magar :)

2021-02-23
NordhCecilia
NordhCecilia
Bebis på 5 månader

Nan sensitive och miniformdroppar varje gång innan hon får mat har funkat för oss :)

2020-05-06
Nybliven mamma
Nybliven mamma
Bebis på 12 månader

Vi hade också baby Semp först till våran dotter, men sen bytte vi till Hipp. Hon kunde bajsa bättre då och var inte lika hård i magen.

2020-05-05
Carrovk
Carrovk

Hej! Vi testade både Semper och NAN men i slutänden var det HiPP som funkade. Magbesvären avtog relativt snabbt och våran son blev en helt annan bebis :)

2020-05-05
Danijella123
Danijella123
Gravid i vecka 21

Inte testa hipps ersättning men hade precis som ni i början Babysemp 1 till dottern som hon blev bubblig i magen av. Gick sedan över till babysemp Lemolac och sensitive pro och magdroppar som hjälpte henne bättre mot magknipet. Hade också i en tesked rapsolja i ersättningen som gjorde bajset mjukare. Väldigt stressande när bebis har ont i magen och känns som man expreminterar med sitt barn. Får pröva sig fram vad som fungerar och lindrar. Pysventil är ju bra och magmassage. Kan hålla barnet i olika positioner som kan lindra magknipet, vi fick gå om kring med dottern och höll henne i ”kungastolen” och ”tiger i trädet”.

2020-05-04
Sahra11
Sahra11
Bebis på 9 månader

Tack 😊

2020-05-04
Sahlvik
Sahlvik
Bebis på 13 månader

Hipp är det ändå som funkat för oss :)

2020-05-04
Foppatofflan
Foppatofflan
Bebis på 14 månader

Vi hade Hipp till sonen, det var det enda som funkade :) hände ibland att man behövde ha i lite olja men det var kanske 1-2 gånger i månaden annars fungerade magen toppen

2020-05-04
Niam92
Niam92
Bebis på 9 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...