App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

11 månader och kan inte somna själv

Hej, Min son på 11 månader har alltid varit lite trasslig med sömnen men alltid somnat enkelt genom att amma till sömns eller att vagga honom i famnen. Nu när han blivit äldre så blir det såklart allt tyngre och med alla uppvak varje natt där han ska vaggas så börjar min rygg nu säga ifrån. Har testat att försöka lägga ner honom i vår säng och sjunga på kvällen men då gallskriker han bara. Någon som har något tips? Borde vi fortsätta vagga och amma till sömns tills att han är ”mogen” för att somna om själv? Någon i samma situation?

2020-05-01
BFmaj2019
BFmaj2019
Bebis på 16 månader

Min dotter var lika dan, men tillslut orkade vi inte mer då det blev väldigt tung så nu när hon fyllde 1 för en månad sen så började vi med 5 minuters metoden och redan efter 3 dagar funkade det hur bra som helst. Nu behöver vi bara lägga ner henne i hennes säng och hon somnar själv oftas tar det bara ca 5 - 10 min och vi behöver inte gå in en enda gång. Och vaknar hon på natten så somnar hon om själv oxå. Visst att detta va skit tufft och jobbigt dom första kvällarna innan hon somnade för hon skrek såklart. Första natten tog ca 2h dock inte med konstant skrik, andra natten tog bara 40 min. Jag har även massa nappar i sängen dom hon kan ta själv om hon vaknar och är lite ledsen på natten.

2020-05-05
Neeeaahh
Neeeaahh
Barn på 1 år och 6 månader

Testa å vagga me benen. Lägg kudde på dina fötter och så ligger han på dina ben, å du sitter lutad mot
Sängen soffan el ja där du sitter å så vaggar du. Några gånger så kmr han gilla de. Underlättar mycket. Och tryggheten finns där fortfarande bara att du gör det lättare för dig

2020-05-03
Leab
Leab
Barn på 2 år och 5 månader

Gud vad skönt att höra, tack snälla för svar! Då fortsätter jag vagga honom i famnen :-)

2020-05-02
BFmaj2019
BFmaj2019
Bebis på 16 månader

Jag tror på att göra det som barnen känner trygghet av. Min son va likadan i den åldern. Han ville bli buren tills han somnade. Fick lite panik över att det började bli tungt och att jag dessutom va gravid med lillebror, tänkte hur fan ska jag orka det här som höggravid eller ännu värre när jag har två att natta 😂 sen helt plötsligt en dag när han var 13 månader låg han lugnt kvar i sängen efter att ha ätit sin flaska och behövde bara gungas lite med ”Buffar ” på rumpan. Nu är han 17månader och somnar helt själv :)

2020-05-01
Niam92
Niam92
Bebis på 5 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...