App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

När börja sova i eget rum?

Hej! När började ni att lära era bebisar att sova i egen säng och rum? Samt hur gick ni till väga?

2020-04-27
Linneablomman
Linneablomman
Bebis på 8 månader

Fyra barn, fyra olika varianter.
De två äldsta fick eget gemensamt rum, när de var ett och tre år gamla. Innan dess hade vi bara ett sovrum. Visst hade de egna sängar, men endast den äldste sov i sin ibland.
Alla barnen har haft vagga som minisar, men endast barn nummer tre trivdes att sova i den på natten. Hon sov bäst i vaggan i vardagsrummet, nära utanför vårt sovrum. När hon vuxit ur vaggan, ratade hon däremot spjälsängen och sov hos oss föräldrar länge. Hon fick eget rum med egen säng, ungefär samtidigt som hon fyllde tre.
Ettåringen sover i nuläget helt och hållet hos oss föräldrar. Eget rum kommer han inte att kunna få, förrän nittonåringen flyttat hemifrån. Kan bli till hösten eller om ett år eller mer, lite beroende på hur det blir med fortsatta studier. Men det löser sig!
Jag har aldrig känt att vi ska lära barnen att sova själva, snarare att vi försökt se var de sovit bäst och utgått ifrån det. Men då har vi aldrig lidit av att ha dem hos oss i sängen heller. Jag har tyckt att det varit lättare att amma i sängen, än att gå upp och amma på nätter och tidiga morgnar. Men sover man illa själv av att ha barnen i sin säng, eller om barnet störs lätt och vaknar, kan jag absolut förstå att man vill påskynda det.

2020-04-30
ElinVS
ElinVS
Barn på 1 år och 6 månader

Dottern har alltid sovit i sin säng sen vi kom hem från BB och nu vid nio månader flyttade vi till större lägenhet och då har hon eget rum. Skulle velat att hon skulle haft det tidigare men fanns inte möjlighet till det.

2020-04-30
Mikaela9
Mikaela9
Bebis på 3 månader

Vi hade likadan situation som användaren kattmamman. Vi väckte dottern bara vi rörde oss i sängen. Så hon fick eget rum och sov då för första gången hela nätter.

Vi hade ingen babyvakt, utan vi körde med öppna dörrar istället.

2020-04-28
Elde1420
Elde1420

Vår son började sova i eget rum strax efter 6 månader. Märkte att vi störde honom på natten. Jag var så rädd för att väcka honom så jag vågade inte sova. Jag var helt knäckt så vi kom överens om att prova ha honom i eget rum. Hans rum ligger vägg i vägg med vårt samt att vi har babyvakt i sängen. Upplever att allt har kommit lite av sig självt med vår son. Vi har aldrig försökt ”lära honom” något.

2020-04-27
Kattmamman92
Kattmamman92
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...