App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Inget slut på det

Sonen nu 19 månader har aldrig sovit bra. En kort period på tre veckor vaknade han 1-2 gånger per natt. Men det är tillbaka på 5-8 gånger per natt igen. När det var som värst vaknade han mellan 10-20 ggr. Pappan och jag har inte sovit tillsammans på över 8 månader, vi försöker dela på nätterna. Sonen sover i vår säng. Ammas inte, äter inte på natten. Vi har testat det, gör ingen skillnad på uppvaken. Vi har en tydlig nattningsrutin och han somnar efter 30-60 minuter. Har provat egen säng, det fungerade inte alls. Vi har inget liv, kvällarna går ut på att vaka över sonen som vaknar och gråter. Bara ikväll har han vaknar tre gånger och han har bara sovit i drygt två timmar. Pallar inte mer...

2020-04-23
Tistel86
Tistel86
Barn på 2 år

Det vände när hon slutade sova middag när hon var runt 2 år. Vi drog även ner vilan ganska mycket mitt på dagen innan så under 4-5 månader sov hon endast 20-30 min på dagen vilket underlättade läggningarna och de första timmarna på natten. Hon sov oftast fram till 00-01 då utan att vakna.
Annars gjorde vi inte så mycket, vi valde våra strider. Vi ställde inte för höga krav på oss själva som föräldrar utan vi tog en dag i taget och försökte planera in roliga saker att göra tillsammans och även ge varandra tid att träffa vänner.

2020-04-27
Emliew
Emliew
Barn på 3 år

Åh skönt att det vände till slut. Gjorde ni något speciellt och hur gammal var hon då?

2020-04-27
Tistel86
Tistel86

Känner igen hjälplösheten. Men för att försöka peppa lite, min tjej är idag oftast otroligt glad under dagtid och utvecklas helt ”normalt” så jag tror inte att du behöver vara orolig för att han ska få problem. Så fort hon kom in i ”rätt sömnrythm” så vände det från en dag till en annan. Det märktes att hon mådde så mycket bättre av att få sova ordentligt. Våran relation har inte heller tagit skada även om jag trodde det för att jag alltid kände mig som världens sämsta förälder som inte kunde trösta mitt barn och få henne att må bra och istället satt och grät hela dagarna och nätterna.
Jag tycker att ni ska bråka mer med BVC så att ni kan få komma iväg och prata med någon. För det hjälper verkligen ❤️

2020-04-25
Emliew
Emliew
Barn på 3 år

Ibland behöver man bara prata av sig, tack för peppen 💜.
Det är hårt och vi har ingen som bor här som kan hjälpa oss heller. Jag önskar bara det fanns något man kunde göra, han mår ju inte heller bra av att aldrig få sova ut ordentligt, är rädd att han ska få problem. Han vaknar också så förfärligt tidigt, imorse gick han upp kl 4. Så hade han "sovit" i nio timmar och vaknat 4 eller 5 gånger. Och varför blir man inte tagen på allvar hos BVC, eller när man bryter ihop hos barnläkare? Hemsk situation.

2020-04-24
Tistel86
Tistel86

Åh det låter jobbigt.. Det är ingen tröst men vi har det likadant.. Vår son är 16 månader och har sovit relativt dåligt enda sedan han föddes. Han har haft perioder där han har sovit bra (enligt oss), bara vaknat 1-3 ggr/natt, men nu har han en period där han väcker mig varje timme, ibland mer. Det är även bara jag som duger när han vaknar på nätterna, hans pappa får honom inte lugn.. Så jag förstår din frustation, får hålla tummarna för att barnen ska börja sova ordentligt snart!💗

2020-04-24
Marika A
Marika A
Barn på 1 år och 10 månader

Hej. Jag förstår hur jobbigt det är. Min tjej vaknade också hela tiden på nätterna, ibland uppemot 5-6 gånger i timmen. Hon var dessutom otroligt arg och missnöjd under dagarna också. Jag och min man var helt slutkörda. Tyvärr har jag inget tips egentligen. Vi fick tillslut via BVC kontakt med en barnpsykolog men hon konstaterade att det var inget fel med dottern utan bara att vissa barn tar längre tid på sig än andra att komma in i rätt sömnrythm. Hon var då ca 1,5 år. Däremot fick vi prata av oss och fick tips som att ta mycket hjälp av utomstående om möjlighet finns. Hon sa att det kan vara bra att ha en fast natt varje eller varannan vecka då barnet sover hos ex mor eller farföräldrar så att det inte behöver gå så långt så att allt känns hopplöst utan att vi kunde ha de nätterna vi kunde se fram emot och veta att vi skulle få sova hela natten.
Min dotter slutade sova middag när hon va runt 2, och det va där det vände. Hon somnar i egen säng runt 19-20 kommer in till oss nån gång under kvällen/natten och är ibland vaken då nån timme men somnar sen och sover till nån gång mellan 05-07. Med tanke på våra första två år så är det himmelriket just nu.
Jag hoppas verkligen att det vänder för er snart för det är verkligen hemskt det ni går igenom.

2020-04-24
Emliew
Emliew
Barn på 3 år

Kanske är han rädd och vara ensam? Har du provat med Att lämna din Klädesplagg du haft på dig under den dagen bara för att han ska känna din lukt och tro du är i närheten av honom,. Brukar inte alltid hjälpa men men .... jobbigt...

2020-04-24
Leab
Leab
Barn på 2 år och 5 månader

Han verkar inte ha ont, han blir lugn (oftast) när vi visar att vi finns där. Under lång tid provade vi mjölkfritt, men det gjorde ingen skillnad. Provat Alvedon mot ev. Växtvärk men det gör ingen skillnad heller... Det tog 18 månaders tjat på BVC innan vi fick remiss. Men tiden är tyvärr inte förrän i mitten på juni. Jag börjar undra om vi gjort något fel, är det på grund av oss? Varför får han ingen ro? Han är en glad liten prick på dagarna men nätterna är hemska.

2020-04-23
Tistel86
Tistel86

Förstår att det måste vara riktigt jobbigt. Är han ledsen varje gång han vaknar ? Ont i magen? Märker ni att de är värre vissa dagar när han kanske har ätit något speciellt ?

Har ni provat få hjälp på BVC.? Kanske är något som ni kan få en remiss för till en barnläkare.

2020-04-23
Lind92
Lind92
Bebis på 16 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...