App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Grönsaker

Någon med barn som aldrig vill / ätit grönsaker, fast man erbjuder de varjedag? Några tips, idéer,

2020-04-20
Leab
Leab
Barn på 2 år och 6 månader

Min son totalvägrade grönsaker till två års ålder. Nu serverar jag grönsakerna medans jag lagar den övriga maten och de är alltid slut innan jag är klar då ungarna inte har något tålamod. :p vändningen för sonen var att han fjällade under tårna då fötterna växer. Han var jätte orolig över det och jag sa att grönsaker är bra för fötterna. Nu kan han äta en halv tallrik broccoli och blomkål på nån minut och sen säger han att hans fötter blir bra nu!

2020-04-21
illusiona
illusiona

Grön potatismos dör jag mixat ner broccoli med potatisen.
Våra barn gillar rotsaker i ugnen.

Bygg roliga saker med maten på tallriken. Bygg berg av potatismos, broccolin blir träd, såsen blir en väg, ärtor blir blommor och buskar.

2020-04-20
Norrlänning 1
Norrlänning 1

fortsätt att erbjuda och lek med namnen, broccoli är dinosaurieträd och man äter dem med "dinosurieljud", morötter kan vara eldsvärd, majs är guldbitar osv.


Sen mixar du i grönsaker i det mesta! Utan att kommentera det...

Köttfärssås innehåller lök + morötter som mixats + en stor mängd röda linser eller ekologiska linser (lenticci) som blandas med köttfärsen + lite colorit-soja för att det ska se exakt ut som köttfärs med.

Bröd bakas med fördel med kokt, mosad palsternacka eller finrivna morötter.

I plättarna kan man mixa ner allt möjligt, majsplättar, ärtplättar, morotsplättar, blir kanongott som tapas.

Soppa gillar mina barn. Tomatsoppa eller morotssoppa kan kallas "pippi Långstrump"-soppa eftersom det är samma färg som hennes hår + att man blir stark av den (som man blir av all mat, men det låter lite häftigare).


2020-04-20
solskensmamman
solskensmamman

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2020-04-20
NittayaChinwong0422
NittayaChinwong0422
Barn på 2 år och 1 månader

Två paradrätter hos oss som går utmärkt: vegansk linssoppa med morötter (eller flera olika saker, det man har hemma) perfekt att mixa och äta med god bit bröd. Krydda med det ditt barn gillar. Hos oss är curry favorit.

Och 100% bön/linspasta (helst Garants platta långa pasta) med egengjorda köttbullar med massa persilja och sen Garants finhackade grönsaksblandning. Tror det är broccoli, zucchini och kål i den vi köper. Jag blandar ner det samtidigt som pastan så blir det omöjligt att peta bort grönsakerna. Plus att de knappt smakar när det är så extremt finhackat. Sjukt gott!👍

Och sen som föregående, råa grönsaker erbjuds och vi gör ingen stor sak av det.

2020-04-20
Premiemamma
Premiemamma
Barn på 3 år och 4 månader

Hehe tror alla barn tycker det är lite småläskigt med grönsaker.. Men det bästa är att ställa fram o erbjuda o se om dom tar o uppmuntra till det.. Mina barn gillar majs så de brukar vi ha framme inte överdrivet mycket näring men ändå hehe o när jag gjorde potatis o broccolisoppa så sa jag att de va dinosauriesoppa o då åt dom 😏

2020-04-20
MrsRoos
MrsRoos
Bebis på 6 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...