App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Nojig mamma

Hej, jag har en tjej på 6,5 månad som har helammats sen dag 1. Hon har smakat på mat sen hon var 4 månader. Hon erbjuds gröt, frukt eller annan mat kl 8, 11 och 14, men med varierat intresse. (Blir alltid att hon ammas tillslut). Att tillägga så är hon inget fan av varken ersättning eller flaska, men vi försöker. Om lite mindre än en månad så börjar jag jobba heltid igen. Min plan är att fortsätta amma morgon och kväll. Nu kommer till saken att jag är orolig och får lite ångest att hon ska ta "skada" eller att vi ska stressa henne när jag börjar arbeta. Att när pappa tar över så finns det inget annat val än gröt, frukt eller vanlig mat. Hur gör man? Känner mig som en dålig mamma.. Är jag det?

2020-04-15
Mikros
Mikros
Bebis på 17 månader

Nog finns det andra alternativ med:
1) Du får lov att ta paus för att amma under din arbetsdag, så pappan och barnet kan komma till dej och du pausar jobbet och ammar.
2) Du pumpar ut och pappan matar bröstmjölken med flaska eller drickskål
3) Ni ger barnet ersättning som är bröstmjölksersättning, det är alltså uppbyggt ungefär som bröstmjölk och ersätter den ur näringssynpunkt. Det är alltså en säker produkt att ge sitt barn för att fylla på när de få skedarna mat har gått ner.
4) Du kan förbereda henne bättre på att gilla ersättningen tex genom att ge ersättning i ett "tillmatningsset" (googla) när du ammar. Då blir hon van vid smaken och det går lättare att ge ren ersättning.
5) Du pumpar ut mjölk och fryser, sen blandar ni mjölken med ersättningen och då smakar ersättningen mer som bröstmjölk.

Ja, det var de 5 varianter jag kom på du direkt, testa någon eller alla av dem så vet ni om det funkar bättre.

2020-04-15
solskensmamman
solskensmamman
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...