App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

När är bebis som alltid gnäller hungrig??

Har svårt för att uppfatta när min två mån bebis är hungrig. Han gnäller/skriker mest hela tiden förutom när han sover. När han sover på natten och längre stunder i vagnen ser jag att han är hungrig vid uppvaknandet, men annars inte. Några tips? Väljer just nu att bara stanna hemma då jag tycker det är jobbigt med gnällig bebis bland folk och att jag inte vet om han är hungrig eller allmänt missnöjd.

2020-04-13
samh
samh
Bebis på 12 månader

Håller med föregående om vad som känns viktigt just för dig! Jag tycker också det känns bra att amma mest hela tiden i perioder bara för att slippa hålla på med flaska men det är såklart smaksak. Prova pumpa ur lite och ge i flaska efteråt om du inte vill prova med ersättning så kanske du får ett svar på om det är mer mat som behövs 🤗

2020-04-16
Ajsingbajsing
Ajsingbajsing
Bebis på 12 månader

Om det är dumt/onödigt eller inte, att ge ersättning, är olika från person till person. Vad är viktigt för dig? Personligen har jag valt att helamma, aldrig toppat upp med ersättning när mina barn varit små. Detta har ju medfört vissa perioder, då jag fått amma väldigt ofta, för att möta mina bebisars ökade matbehov och öka mjölkproduktionen. Jag har gjort det valet och det har varit rätt för mig. Andra har gjort valet att toppa upp med ersättning, vilket kan ha varit helt rätt val för dem. Mjölkproduktionen ökar dock inte på samma sätt, om man regelmässigt ger ersättning, så ofta blir det då så att man fortsätter att ge åtminstone delvis ersättning. Barnet får mat oavsett, så det handlar mest om hur du som mamma vill göra.

2020-04-14
ElinVS
ElinVS
Barn på 1 år och 10 månader

Men han går upp i vikt som han ska och växer helt enligt kurva. Är det inte dumt/onödigt att ge ersättning då?

2020-04-14
samh
samh
Bebis på 12 månader

Vår lilla tjej är visserligen knappt två veckor men jag känner igen beteendet. Vi har konstaterat att jag helt enkelt inte räcker till matmässigt, samt verkar variera i mängd eller fetthalt över dygnet, och fyller upp hennes mage med ersättning efter varje amningspass. Vi fick en helt ny bebis när vi testade att göra så. Inget gnäll och ingen känsla av allmän missnöjdhet.

Håller med tidigare att det enklaste är att testa mer mat. Testa att bara köpa nån enstaka tetraförpackning med färdig ersättning och se om han vill ha mer att äta efter amningen.

Förstår att det kan kännas jobbigt om man helst vill helamma men oavsett vad BVC säger så är det väldigt vanligt att man kan behöva stötta upp med ersättning.

Mitt tips är att testa och se. Du kan ju åtminstone utesluta mat om det är så att det inte gör nån skillnad. :)

2020-04-14
EmPem
EmPem
Bebis på 10 månader

Mer mat brukar vara svaret. Räcker det inte med amning så ge flaska med.

2020-04-13
solskensmamman
solskensmamman

Ammar! Jaa det finns ju ingen struktur på detdära.. så när han har sovit och när han gnäller sä blir typ hela tiden!
Urjobbigt när man ska iväg.

2020-04-13
samh
samh
Bebis på 12 månader

Hur ofta ger du honom mat då? Ammar du eller ger ersättning? 😊

2020-04-13
Ajsingbajsing
Ajsingbajsing
Bebis på 12 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...