App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Jätteledsen vid lämning

Hej! Min tvååring blir 98% av gångerna jag lämnar honom på förskolan jätteledsen. Det går oftast bra att gå dit, men så fort vi kommer in på avdelningen börjar det. Det släpper alltid efter en liten stund och sen går det bra, han trivs där och allting annat funkar fint. Men just i början så är det hemskt, och det känns fruktansvärt att gå därifrån när jag hör hur ledsen han är. Vi har provat det mesta, att jag stannar kvar en stund extra och så, men samma sak. Just nu är han otroligt mammig, men tycker det varit så här mycket längre ändå. Finns det några tips på hur man kan underlätta lämningen? Han blir även väldigt arg vid hämtning men oftast då pga att han måste lämna ifrån sig bilarna han leker med. Hur gör man?

2020-04-07
Mrs J
Mrs J
Barn på 2 år och 7 månader

Förbered mycket hemma som att prata om förskolan. Ta med något som skapar trygghet. Sen, lämningar är jätte jobbigt då barnen är ledsen. Men gå in, klä av och säg hejdå. Det kan förvärra genom att dra ut på lämningen. Be pedagogerna skicka ett sms/ringa efter en stund så att du får veta att allt är ok. Jag jobbar på förskola och vi brukar alltid be om korta och snabba hejdå om barnen är ledsen. Detta kommer att bli bättre, ge det lite tid bara.

2020-04-13
Mars2017
Mars2017

Jag brukar prata om förskolan kvällen innan samt på morgonen innan vi ska dit, ex ",imorgon ska du till förskolan och träffa alla kompisar" , "snart ska vi till förskolan, jag följer dig dit, sen kommer du leka med alla bilar" Jag brukar be om att personalen möter upp i kapprummet så överlämningen görs där...så brukar de stå och vinka i fönstret. Det går upp och ner med lämningar och barnen brukar oftast klara det bättre ön vad man tror, det är jobbigt Men man får försöka att inte utstråla oro. Det kommer gå lättare ♡

2020-04-12
johannah_a
johannah_a

Prata med personalen på avdelningen. Sen känner ju barnen hur vi vuxna mår och speglar det, så blir en ond cirkel tyvärr.
Mitt tips är att förbereda barnet innan ni går till fsk - nu går vi till fsk, du ska vara där en stund och sen kommer jag och vi går hem. Gäller samma vid hämtning, be personalen att förbereda barnet 10-20 min innan du kommer att säga att nu kommer den och den och du ska gå hem för idag. Ovissheten kan vara jobbigt för små barn (och vuxna för den delen)

2020-04-11
Alionken
Alionken

Min dotter på 2,5 har varit likadan under perioder. Hon har fastat speciellt för en av pedagogerna och om hon inte är där vid lämning kan det bli jättetufft... vi testade också olika saker men det som underlättade mest var att pedagogerna frågade om hon hade nån favoritleksak/gosedjur som hon kunde ha med sig till förskolan som de kan locka henne med. Vi testade det och det fungerade bra. Nu går dock lämningarna smidigt överlag men vi har fortsatt att ha leksaken i ryggsäcken som de kan locka med om det skulle bli tokigt.
Kolla om ni kan göra samma sak? Det har också underlättat vid hämtningarna då hon inte heller gärna vill gå, men då säger vi att ”nu ska vi gå och hämta ryggsäcken och Pippi” och oftast kommer hon då 😊

2020-04-09
Emliew
Emliew
Barn på 3 år
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...