App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Att INTE träna under graviditet

Hej. Jag undrar om någon vet konsekvenserna att inte kunna träna under graviditet. Vad händer? Eftersom jag under dessa pandemi tider har undvikit att gå till gymmet helt så blir det ytterst lite träning. Bara någon enstaka promenad eller så. Har svårt att träna hemma då jag inte har utrustning. Är orolig verkligen!

2020-04-04
Gabisen
Gabisen
Barn på 2 år och 4 månader

Jag tränade 3 gånger/vecka på gymmet innan pandemin bröt ut ordentligt. Håller mig undan gymmet men går en promenad varje dag, ibland blir det 20 minuter och andra dagar blir det närmare 60 minuter. Beroende på dagsform och väder.
Jag brukar göra några små övningar hemma ca 3 gånger/vecka när jag promenerat klart. Googla på övningar gravid så får du bra tips på enkla övningar. Glöm inte knipövningarna.
Bättre att röra på sig lite än inte alls, har man stärkt kroppen innan förlossningen så är det ju en fördel.

2020-04-19
MissSwe
MissSwe
Barn på 2 år och 4 månader

Förstår inte vad du menar? Vad ska hända? Jag är 35 år, har inte tränat en minut i hela mitt liv, går extremt mycket då jag inte har körkort. 3 barn, haft helt problemfria graviditeter och förlossningar. Väger 50 kg som icke-gravid och har aldrig passerat 60-kilosgränsen ens vid inskrivningen på förlossningarna.

2020-04-16
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år och 3 månader

Jag tränade noll och ingenting under min graviditet. Bara promenader inget mer. Gick hur bra som helst! Gick upp 10 kg, hade ingen foglossning eller värk och kom tillbaka väldigt snabbt efter förlossningen. Så du ska nog inte vara orolig man måste inte träna även om det säkert att bra för dig/er. Men håll igång genom promenader mm så du inte bara blir stillasittande.

2020-04-16
Sawa
Sawa
Barn på 2 år

Promenader är ju inte alls dumt att fortsätta med och du kan ju variera och lägga till lite övningar på din promenad eller hemma. Du kan tex göra squats, armhävningar och höftlyft som du inte behöver ha några redskap till.

Bara att kunna röra sig lite om man har möjlighet är ju bättre än inget :)

Det finns många stora träningstjejer på instagram som varit gravida som har övningar man kan göra och även flera som lägger ut nu i dessa tider när folk inte kan eller vill gå till gymmet.

Hoppas du får lite inspiration och kan röra dig som du önskar. Lycka till :)

2020-04-16
Emeliemartin
Emeliemartin

Jag kunde inte träna under min graviditet pga foglossningar, i v 24 slutade jag rida, snart därefter va det max 1 km prommis och sista 2 månaderna va jag sängliggandes. Utöver depression över att va "inlåst" så så det pang med vikten och jag blev väldigt stor och mina fogar blev där med värre, ond cirkel...
Nu 2,5 månader efter förlossningen har jag äntligen börja gått ner lite tack vare prommis och är precis tillräckligt bra för att börja jogga lite. 80 kg väger jag nu nästan 9 kg mindre sen innan födelsen men ännu 13 kg mer sen innan graviditeten.

2020-04-16
Lilla Mamma
Lilla Mamma
Bebis på 17 månader

Hej! Tycker Youtube har varit fantastiskt. Jag bara tar på mig gympakläderna och ställer datorn på ett bord framför mig. Sökte bara på "Pregnancy workout" och sen finns det sida upp och sida ner med ojämna videos. Man får gå igenom rätt mycket för att hitta nåt som passar. Den här tjejen tyckte jag hade rätt lagoma pass, behövs ingen utrustning: https://www.youtube.com/watch?v=0BDbn9cFxt0

Friskis och svettis har också online-gympa, gratis och öppet för alla, men inget specifikt för gravida tror jag, så isf får man nog anpassa en del rörelser.

Vet inte hur viktigt det är men hoppas också på snabb återhämtning och att hålla mig lite stark inför tredje trimistern... och så är det ganska kul! Känns bra i kroppen!

2020-04-14
Levira
Levira
Barn på 2 år och 1 månader

Jag har oxå undvikit gymmet men kört mycket hemma, finns massa övningar du kan göra hemifrån både med hantlar och med band :)
Har man inte tränat innan kanske de inte är jätte viktigt att komma igång när man väl blivit gravid. Men har du tränat mycket innan är de nog väldigt smart att underhålla även under graviditet.
Jag är super nöjd att jag tränade mycket innan jag blev gravid och försökt att underhålla de lite smått även under graviditeten för har inte haft något problem alls med min rygg trots min +20kg.
Men allt är ju individuellt.

2020-04-14
FamS9
FamS9
Barn på 2 år och 6 månader

Jag tränade ingenting under graviditeten. Förlossningen gick superbra och enkelt, och min dotter är riktigt stark och frisk :)

2020-04-14
Matildaa20
Matildaa20

Jag tänker att man får göra det som man kan i dessa tider. Att gå promenader eller cykla är också träning. Sen kan jag tipsa om gravidyoga, det kan man göra hemma! Även andra träningspass utan redskap kan man göra hemifrån om man nu vill träna!😊

2020-04-13
Hannaroseen
Hannaroseen
Bebis på 2 månader

Du behöver ingen utrustning! Jag gick ner 26 kilo genom powerwalks och cirkelträning hemma utan redskap (hade hantlar men man kan ju fylla två flaskor med vatten). Om du är van att träna tror jag bara det är bra med träning under graviditeten. Finns hur mycket träningsvideor som helst på youtube, hitta något som känns bra och passar dig. Känn dig samtidigt inte tvingad, huvudsaken är att du mår bra!

2020-04-04
Edenofsweden
Edenofsweden
Barn på 2 år och 6 månader

Har inte tränat ett smack under någon av mina graviditeter och det har gått hur bra som helst ändå.

2020-04-04
Ajsingbajsing
Ajsingbajsing
Barn på 2 år och 9 månader

Visst hjälper träning kroppen att må bra, men har man inte tränar innan så är det inget man behöver börja med för att man är gravid. Promenader och knipövningar är bra som gravid, och det kan man göra på den nivån man känner att man klarar av 😊

2020-04-04
Niam92
Niam92
Bebis på 4 månader

Okej. Jag har hört att det är oerhört viktigt att träna under graviditeten, just för att underlätta förlossningen och tiden efter det. För att återhämta sig bättre och lättare. Känner inte att jag har liksom ork för att bli drabbad negativt efter förlossningen då jag redan har vissa intima problem.

2020-04-04
Gabisen
Gabisen
Barn på 2 år och 4 månader

Ingenting händer väl. Eller jo konditionen blir sämre och musklerna kommer ju tappa styrka men i övrigt ingenting är 😊

2020-04-04
Niam92
Niam92
Bebis på 4 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...