App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Jätte jätte bakslag på snart 3åring som är sjuk

Måste få skriva av mig med tips och råd. Via bvc när vi där idag så sa de låt henne vara det är bara nu när hon är svårt sjuk. Som sagt hon fyller snart 3 år har nattblöjan kvar varit dag torr sen drygt 2 månader bak. Men nu har världens bakslag kommit hon har legat sen i fredags nerbäddad med feber och har ont. Vägrar gå på toaletten trots att vi tjatar så orkar hon inte. Så vi låter hon få ha blöjan 24/7. Kvälls vällingen har nu blivit frukost välling kvälls välling och mitt på degen sen vill hon ha blåbär eller nypon soppa gärna i flaskan. Vi verkar ju inte ha nått val nu när hon är sjuk då hon har svårt att svälja. Men kännes som ett sånt bakslag att börja med blöja och flaska igen. Han har halsfluss och har haft i snitt 38 - 39 graders feber. Får nu penecelin i 10 dagar. Vad ska vi göra dessa dagar ska vi bara låta det vara?? Hur skulle ni gjort??

2020-03-25
hanna199001
hanna199001

Håller med Ledis här jag hade oxå burit till toaletten/pottan för att inte gå tillbaka till gamla rutiner som man försökt få bort. Däremot flaska.. Nu har ju inte jag nån 3 åring som dricker ur nappflaska men har en 1.5 o när han är dålig så får han välling om han inte äter som han ska för bättre med lite än inget. Och har man halsfluss.. Vet inte om du själv haft det? Men det gör så in i helvetes förbannat asont kan jag säga så förstår om ditt barn inte vill ha något annat men tycker kanske du borde byta ut nappflaskan till en spillfri vanlig flaska. Twistshake har sådana helt fantastiska flaskor o mina barn älskar dom till och med 4-åringen. :) Sen dricker ju alla mina barn ur glas vid matdags o så. Men de kan ju vara ett alternativ iom att ditt barn gärna vill ha flytande föda just nu :) och ge lite glass oxå det lindrar :)

2020-03-27
MrsRoos
MrsRoos
Bebis på 5 månader

Vi hade liknande situation när dottern varit fri från blöja och napp ett par veckor. Men vi lär henne ha både nappen och blöjan. Man vet ju själv hur dåligt man mår med feber och när hela kroppen gör ont så skulle aldrig kommit mig för att dra upp henne titt som tätt och försöka tvinga fram. Efter några dagar när den värsta febern la sig av alvedon och hon började ränna runt fick hon lämna nappen breve soffan och gå utan blöja. Var inga konstigheter alls. Men så fort vi såg att ögonen blev glansiga, febern kom tillbaka och hon bara ville ligga ner så fick hon både blöja och napp.
Ni gör ju såklart vad som känns bäst, men tror inte barnet får in någon direkt vana under den tid det är sjukt.

2020-03-25
Mislan
Mislan
Barn på 2 år och 2 månader

Tror nog jag hade varit mer hjälpsam än och gå tillbala till blöjan. Hade varit rädd att de bara återvänder sig och de blir så pass bekväma att de kommer ta mycket längre tid till att ta bort det. Jag hade burit fram å tillbaka till toan, låtit de hellre hända olyckor än sätta på blöjan. Sen de me flaska, jag hade nog gjort välling i glas, erbjudit sugrör me el liknade.

2020-03-25
Leab
Leab
Barn på 2 år och 5 månader

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2020-03-25
Leab
Leab
Barn på 2 år och 5 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...