App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Planerat snitt i corona-tider

Efter mycket kämpande och lång väntan så fick jag för någon vecka sedan ett planerat snitt beviljat (förmodligen 25/5, läkaren kunde inte säga exakt datum utan sa att en kallelse skickas ut senare) pga extrem förlossningsrädsla. Jag blev enormt lycklig av detta och kände som att en enorm börda lyfts från mina axlar då jag verkligen mått sjukt psykiskt dåligt hela graviditeten pga rädslan och sedan innan har diagnostiserad ptsd, gad och depression som jag varit sjukskriven för de senaste 2 åren, som ju knappast gjort saken bättre. Nåja här hemma jublade och firade min sambo och jag och jag kände att nu kan jag ÄNTLIGEN njuta av min graviditet på riktigt för jag kan äntligen känna mig trygg och sen strax därpå bröt hela helvetet med pandemin ut! Nu oroar jag mig för om jag verkligen kommer få mitt snitt eftersom sjukvården redan är så ansträngd pga pandemin. Jag har ju inte fått någon kallelse ännu och ser inte heller i min journal på 1177 att det finns någon anteckning från mitt senaste möte på specialistmödravården då jag fick beskedet att snittet blir beviljat. Nu är frågan om de kan ta tillbaka beslutet att bevilja det eftersom de räknar det som "onödigt" eller något i dessa kris-tider eftersom jag ju inte har ett giltigt "medicinskt" skäl som en bebis i säte eller något sådant som många andra har utan mitt snitt blev ju beviljat av vad de kallar "humanitära" skäl. Är det någon annan här som vet vad som borde gälla eller rent av har fått genomföra ett planerat snitt pga förlossningsrädsla nu under Corona-tider? Kan tillägga att det är på Akademiska sjukhuset i Uppsala som jag är planerad att föda.

2020-03-25
Gravid i vecka 31

Har du fått ett snitt beviljat så kommer du få ett snitt, min väninna är i samma situation och hon har inte heller fått en kallelse. Så du behöver inte oroa dig över snittet!
Dock är det inte helt säkert att din man kommer att få vara med under snittet. Detta får du kolla med varje region, det är olika i olika regioner /landsting. Eller kolla med din barnmorska?

I Skåne får man ha med sig mannen vid planerat snitt men får åka hem ganska snart efter att bebisen är ute.

2020-03-25
FamS9
FamS9
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...