App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Nya Corona direktiv

Tänkte bara kolla med er hur de ser ut i era regioner. Vi tillhör region Skåne och här är partnern inte välkommen längre, varken till bm eller på UL. Jag är beräknad 2/5 och min man får ej följa med på vårat sista UL nästa vecka och även fått infon att han endast kommer att få vara med på en del av våran förlossning pga smittorisken och jag vet inte om jag är mest ledsen, arg eller besviken. Vi är båda föräldrar och har lika rätt till vårat barn, att min man inte får vara med mig och bebisen mer än Max 30-60min och sedan måste åka hem pga smittorisken låter helt sjukt för mig, man man ska inte få uppleva våran sons första timmar i livet!? Det kommer ju bli att man åker hem tidigare än man eg är redo ifrån bb pga att man vill ha hela familjen samlad. Jag vet som sagt inte om jag är mest arg eller ledsen. Hur känner ni andra som närmar er bf ?

2020-03-20
FamS9
FamS9
Gravid i vecka 36

Hej, jag har BF om 14 dagar, beräknad 14e april. Men kommer eventuellt bli igångsatt pga graviditetsdiabetes. Vet mer efter besöket hos specialistmödravården på östra nu på onsdag. Har skrivit ner massa frågor jag har angående eventuell igångsättning i dessa Corona-tider.

Är också väldigt ledsen, även om jag har accepterat beslutet, att min man bara få vara med på förlossningen men inte sedan på bb. Ännu jobbigare blir det att jag kommer behöva stanna på bb i minst 3 dagar för att de ska hålla koll på mitt och vår dotters blodsocker. Det gör ont i hjärtat att inte få vara familj på riktigt de första dagarna i hennes liv :(

Har fått information från min barnmorska att man hellre ska packa med sig för mycket till bb eftersom ingen får komma dit och lämna saker efter förlossningen. Sedan ska de tydligen ta in extra personal som man inte känner sig utelämnad. Bra att veta!
Även om de inte kan ersätta ens man så känns det inte lika hopplöst.

10 tim, 16 min sedan
Saijda
Saijda

Fams9, Ja jag har BF den 7/5 :)
Jag går hos Cura och de var de första de sa när jag kom in att det är okej att FaceTima vilket gjorde mig lite gladare! Vart går du? Tycker de är trist att det är så olika men en liten tröst är ju att du får film iaf!

2020-03-23
Versti
Versti
Gravid i vecka 35

Bor i Halmstad och samma här, får vara med under aktiv förlossning, så alltså inte under igångsättning ens utan får komma tillbaka när det räknas som aktivt. Hade en lång förlossning och en dålig BB upplevelse sist, mådde inte bra första tiden och denna stress det skapar att veta restriktionerna nu är inte kul. Har 12 dagar till BF. HOPPAS det hinner ändra sig. Även om jag vet att ens partner troligtvis inte ens hade fått stanna första natten på BB när man är andragånsföderska så är det ändå en jobbig känsla att inte ens få dom första timmarna tillsammans på BB. Speciellt då när man inte haft en bra BB upplevelse innan. Styrka till alla er som ska föda snart, självklart kommer vi fixa detta, vi är starka. Men förstår er alla som känner oro ❤️

2020-03-23
Grodanmalin
Grodanmalin
Gravid i vecka 40

Eden of Sweden, skulle precis klippa in den där länken här:)

2020-03-23
FamS9
FamS9

Versti, vilken BM går du hos?
Vi är nästan exakt lika långt gångna:)
Har tillväxt UL på fredag och fått Mail om partner absolut inte får följa med och att FaceTime är strikt förbjudet men att man får med sig bild och videoklipp hem.

2020-03-23
FamS9
FamS9

https://www.aftonbladet.se/family/a/y3Mqna/regler-for-din-partner-pa-bb--i-hela-landet

Här kan ni läsa om hur det fungerar på respektive sjukhus! Som om Aftonbladet läste denna tråd! 😁

2020-03-23
Edenofsweden
Edenofsweden
Gravid i vecka 33

Bor också i Skåne och hoppas innerligt att Pappan ska få va med på förlossningen och att det inte ändras! Både för min och för hans skull! Är livrädd bara på tanken att få ligga där själv. Var idag på RUL och där fick han inte komma in utan vi fick FaceTima så han fick se lilla tjejen genom telefonen.

2020-03-23
Versti
Versti
Gravid i vecka 35

Jag läste idag om typ alla sjukhus i Sverige, att om ens partner är helt frisk så får han vara med under hela förlossningen, men inte på BB avdelningen, undantag görs om hur förlossningen går. Vilka komplikationer man får el liknade. Men jag hoppas för dig å alla andra att ni klarar detta fantastiskt fint och till dess hoppas reglerna ändras och viruset minskas

2020-03-23
Ledis mama
Ledis mama
Barn på 1 år och 10 månader

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2020-03-23
Ledis mama
Ledis mama
Barn på 1 år och 10 månader

Ledis mamma. Då behöver jag ha både barnmorska, läkare och narkosläkare här, tror inte dom resurserna finns i Corona tider. Och då kvarstår ju problemet med att vi kommer åka hem tidigare trots att vi eg hade behövt stanna kvar på bb :(
Jag vill bara ha samma rätt som alla andra, föda på ett sjukhus tillsammans med kunnig personal och min man vid min sida och stanna så länge vi behöver tillsammans hela familjen.
Exakt så som vi planerat det!

2020-03-23
FamS9
FamS9

Du kan alltid föda hemma:)

2020-03-22
Ledis mama
Ledis mama
Barn på 1 år och 10 månader

Jaa förstår det kära du :/ tycker det är så himla mycket konstiga direktiv på vissa ställen..

2020-03-22
MrsRoos
MrsRoos
Gravid i vecka 35

Önskar att jag inte bodde i Skåne just nu :(

2020-03-22
FamS9
FamS9

I Jönköping har vi inget speciellt alls.. Vi har 3 sjukhus att "välja på" här där jag bor.. 2 av dom i de mindre städerna har inga direktiv alls bara ryhov som ligger i jkpg o där är om kvinnan har corona så får hon ett eget rum som man går in i utifrån det ligger inte ens på förlossningen.. Kvinnan o mannen får ej lämna rummet o gå in på lasarettet. Såå är väldigt olika direktiv..

2020-03-22
MrsRoos
MrsRoos
Gravid i vecka 35

Bor också i Skåne, ska träffa bm på tisdag och tänker fråga om detta. Jag kommer vägra genomgå min förlossning utan stöd. Självklart om mannen är sjuk att han inte får vara med, då får jag ha en frisk backup, men jag kommer säga att om han inte får följa med in så gör inte jag heller det. Då får dom förlösa mig utanför!
Vilket trams att vi inte är tacksamma, att föda barn är STORT och vi bär ingen skuld i att världen ser ut som den gör just nu. Kanske just därför behöver vi att föda barn i alla fall kan få fungera som vanligt...

2020-03-22
Edenofsweden
Edenofsweden
Gravid i vecka 33

Niam , jag håller med att de är märkligt att de är olika i olika regioner, hade varit lyckligt lottad om en person fick vara med för de finns bara en annan person som har lika rätt att vara med som jag.

2020-03-21
FamS9
FamS9

Shivis , ser att du är lite längre gången än mig så det är som du säger, man kan alltid hoppas att direktiven ändras tills det är dags för mig.
Men försöker tänka som dig, de tar mer energi att vara upprörd och ledsen och det finns absolut inget vi kan göra. Får precis som du säger bara hoppas på att förlossningen blir komplikationsfri så man får komma hem så fort som möjligt.

Dock svider de i hjärtat varje gång jag tänker på att min man inte får vara med sin son sina första dygn i livet. Vi har kämpat länge för vårt lillan ivf mirakel och ingen är stoltare än min man att han äntligen ska få en son och de gör som sagt ont i hjärtat att alla denna kaos ska beröva världens stoltaste pappa på sin första tid med sin son :( (menar inte att vår tid med vårt barn är viktigare än för någon annan men ni förstår nog hur jag menar :( )

2020-03-21
FamS9
FamS9

I både Västra götalandsregionen och Halland har man portat partner och anhöriga från BB. Jag känner precis samma som dig, men framförallt sorg över att vi inte kan vara tillsammans som familj de första dygnen.
Jag har accepterat beslutet, men jag tycker att alla vi som ska föda barn i en pandemi bör bli respekterade för våra känslor. När diskussionen förs i sociala medier är det flera som anser att vi inte är tillräckligt tacksamma för att vårdpersonal jobbar i dessa förhållanden. Det har inget med saken att göra, då jag är enormt tacksam för de som jobbar så hårt i dessa tider! Men förstår samtidigt inte helt hur deras chefer resonerar.
Hoppas att beslutet ändras innan det är dags för dig att föda. Nu är det inte långt tid kvar för mig, så jag hoppas bara att förlossningen inte blir för komplicerad, så vi kan åka hem så snart som möjligt.

2020-03-20
Shivis
Shivis
nyfödd bebis

Konstigt att det är så olika överallt. Här får bara en partner/anhörig istället för två vara med på både förlossningen och bb, men man får inte byta person mellan avdelningarna.

2020-03-20
Niam92
Niam92
Gravid i vecka 36
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...