App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Gå från ett barn till två

Har en dotter på snart ett år och nu börjar jag bli sugen på en liten till. Min sambo tycker det är för tidigt så vi får väl se hur det blir. Men tänkte fråga ni som har tvår barn, vad var den största förändringen, skillnaden och det jobbigaste från att gå från ett till två barn? 😊

2020-03-15
Neeeaahh
Neeeaahh
Bebis på 11 månader

Vi hade 18 månader mellan de två första och måste säga att det var jobbigt att gå från ett till två eftersom det inte kändes som den första förstod och det blev mycket svartsjuka på bebisen. När tvåan började gå så hade de en fantastisk relation och de kunde leka tillsammans.
Vi fick en tredje när tvåan precis fyllt 2 år men det var så mycket enklare eftersom de första två redan hade varandra och de blev båda helt förälskade i den nya bebisen. Efter trean hade jag kunnat ha hur många som helst (om man slapp gå igenom graviditeterna) :)
Oavsett vad ni bestämmer så kommer det gå bara man är inställd på att det kan bli tufft första månaderna.

2020-03-26
Anciii87
Anciii87
Bebis på 3 månader

Vi har en son på 1.5 år och ska få en ny liten i slutet av maj. Kan ju inte säga på förhand vad den största skillnaden kommer vara men jag tänker mig att det kommer bli stor skillnad att inte kunna fokusera 100% på vår son som vi redan har, det kommer nog bli tufft både för honom och för oss en period med den omställning det innebär att bli fler. Tror också att ungefär det första året kommer bli rätt slitsamt och intensivt. Men det beror också så mycket på vad man har för förutsättningar hemma tänker jag, om man har ett nätverk som kan avlasta osv. Min man har ett väldigt flexibelt arbete och det underlättar mycket för familjelivet. Det ska bli mysigt att få en till även om det blir tufft den första tiden. Man får väl väga för och emot och se vad man värdesätter mest. Olika familjer har som sagt olika förutsättningar. 😊

2020-03-24
PallePaulin
PallePaulin
Gravid i vecka 33

Tyckte inte det var något jobbigt alls med att de blev två. Vi var ofta hos min syster som hade 3 barn, min son såg alltid så ledsen ut när vi skulle gå hem... Han satt ensam med alla leksaker hemma och jublade när vi fick besök. Han såg alltid så ensam ut, stackarn. Han fick en lillebror när han var 2 år och 3 månader. Han sken som en sol från dagen vi kom hem från BB. Vi hjälptes åt att ta hand om lilla bebisen och det fanns ju alltid en kompis hemma då. Stor skillnad faktiskt, storebror var inte längre ensam. Han ville väl "äga" bebisen en del, men jag läste en saga medan jag ammade och lät honom hämta blöjor och vara delaktig i allt, jag lät honom äga lillebror till en gräns och han nöjde sig där... Så det gick bra.
Stora chocken var att gå från 2 barn till 3... Hade ju bara två händer, två knän... men barn nr 4 och 5 var rutin... bf imorgon för barn 6.. haha..

2020-03-16
zmiley
zmiley
nyfödd bebis

Har 17 mån mellan mina och tyckte den stora omställningen va med första barnet. Är jätteglad att de är täta i ålder även om det är rätt intensivt nu i början 🤗

2020-03-16
Ajsingbajsing
Ajsingbajsing
Bebis på 1 månader

För vår del var det mycket större skillnad i att gå från ett till två än när första kom. Vid första barnet är man så inställd på att allt ska bli annorlunda och man förbereder sig på det mesta. Med tvåan tänkte vi ”jaja, det här har vi ju gjort. Det kan vi” typ. (Vi har 1år och 9 mån mellan barnen). Men att dela fokus! Jättestor skillnad att inte kunna ge sitt barn hundra uppmärksamhet eller vara med och leka. Första året var hemskt och jag kände mig alltid otillräcklig när jag var själv. Men redan efter 1 år började barnen på riktigt leka tillsammans och då blev det så mycket lättare. Finns nog utmaningar som är lite tuffare med tätt (ex att man inte kan få så mycket hjälp från storasyskon, inte så självständigt) men det är också en kortare intensiv bebisperiod innan man har två ”barn” som leker som jämnåriga kompisar. Tyckte det var värt det men, nej det har inte varit kul hela vägen!

2020-03-16
Mislan
Mislan
Barn på 1 år och 7 månader

Jag har tre barn med 4 år mellan varje. Jag hade aldrig pallat att ha barn tätt, det är jätteskönt att den äldsta klarar sig ganska bra själv, plus att man inte behöver passa storasyskonet varje sekund med bebisen. Hursomhelst, största förändringen från 1 till 2 barn är väl helt enkelt att fokus måste delas. Ibland behöver båda hjälp exakt samtidigt osv. Jag upplevde det aldrig som så jobbigt... När tredje barnet kommer märker man däremot att man är en vuxen för lite. Haha. Men nu är mina äldsta snart 9 år och 4 år och bebis är snart 8 månader så det är ju mest bebis som behöver hjälp.

2020-03-16
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 8 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...