App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Skorv på snart 9-åring

Alltså min äldsta dotter fyller 9 år snart och har fortfarande hela hårbotten full av äcklig gul skorv. Hon har haft det hela livet och jag har väl gjort några halvhjärtade försök med olja och kamma, men hon avskyr det så jag har tänkt att det väl förr eller senare måste försvinna av sig själv. Men det verkar inte så?! Och nu syns det när hon kammar håret i en bena, hårbotten lyser gul. 🙄 Nu vill jag ha bort det, innan de andra barnen i skolan påpekar det. Borago verkar lite svårt kanske, hon har ju ändå långt hår nu och hatar rent allmänt att tvätta håret... Hur sjutton ska jag göra!?

2020-03-15
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 12 månader

Lite sent svar men min treåring får återkommande skorv.
Bästa metoden nu när hon har långt hår är att ta mycket balsam vid hårtvätt och sedan gnugga med en Tangle teezer, ger mest resultat för mina jobb och går fort.

2020-07-03
smuppa
smuppa

Tack för svaren! Handduk blir nog svårt eftersom hon har hår, hehe. Då tror jag mer på luskam ja, då får jag köpa en sådan. Skönt att höra att det inte bara är jag som har en stor unge med skorv.

2020-03-17
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 12 månader

Massa olja, kamma försiktigt med luskam och så mutar du henne under tiden. Tex, låt henne titta på paddan eller ge henne nåt gott att äta när du kammar bort det. Min äldsta hade det också upp till 10 års åldern. Mutor funkade och sen var skorven borta efter några gånger

2020-03-16
Bulanbert
Bulanbert

Har du provat att ta mkt olja i hårbotten innan läggdags? Låt sova med en mössa på och sen använda en handduk och skrapa försiktigt i hårbotten dagen efter. De gjorde vi med vår, dock nyfödd bebis då. Upprepade proceduren några kvällar och allt försvann eftersom.

2020-03-16
Mars2017
Mars2017
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...