App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

"Dina mage måste sjunka ännu mer ju"

Hej! Jag är i gravidvecka 40 (39+2) och är beräknad den 19e Mars att föda. Det jag har fått höra från majoriteten är att min magen inte sjunkit tillräckligt, verkar vara deg enda alla har intresse för just nu, att nämna. Enligt mig så har min mage sjunkit jämfört med tidigare veckor men alla säger att den ska sjunka ytterligare. Har även fått höra att jag kan behöva göra kejsasnitt då min magen inte sjunkit tillräckligt. Vår lilla sin fixerade sig i v. 33, jag har haft foglossning sen början av 5e månaden, jag springer på toa hela tiden, barnmorskan säger att livmodern följer linjen precis... Jag får en himla massa kommentarer att jag inte är så stor så har börjat instämma när jag får kommentaren bara för att få tyst på dem. Min fråga är... Vad har ni för erfarenhet med att magen sjunker eller inte i samband med vaginal förlossning?

2020-03-14
SarahLovisa
SarahLovisa
nyfödd bebis

Tack för svar ❤️

2020-03-15
SarahLovisa
SarahLovisa
nyfödd bebis

Hej!
Jag upplevde inte heller att min mage sjönk något inför förlossningen, utan fick göra som du, jämföra lite hur den har sett ut innan och kanske att den hade flyttat sig någon mm.. 😂 fick också kommentarer om att jag inte blev så stor, men det beror ju på vad man jämför med!
Som sagt det är ju väldigt individuellt 😊 har dock aldrig hört att man behöver snittas för att magen inte sjunker? Tror inte det har någon betydelse hur det ser ut på utsidan...

2020-03-14
Linneajak
Linneajak

Taack så mycket för svar!

2020-03-14
SarahLovisa
SarahLovisa
nyfödd bebis

Jag hade en jätteliten magen när jag var gravid, jag fick ingen magen förrän i vecka 33. Så när jag var höggravid såg det ut som att jag var i vecka 20. Min magen sjönk aldrig (kanske för att den var så liten) men jag hade den bästa vaginala förlossningen jag kunde tänka mig. Och dem ända som kommenterade min mage var personer som inte jobbade inom vården. Min barnmorska nämnde aldrig att den var för liten, inte heller dem på förlossningen.

2020-03-14
Foppatofflan
Foppatofflan
Bebis på 3 månader

Min sjönk någon dag innan förlossningen satte igång, det är nog inget du behöver oroa dig för :)

2020-03-14
Niam92
Niam92
Gravid i vecka 37
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...