App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Mjölkfri ersättning

Hej! Vi har precis efter råd av bvc börjat ge mjölkfri ersättning till vår son på snart 4 månader. Detta för att han har exemliknande utslag på kroppen, DOCK har han inte haft några problem med magen utan har sedan ca en månad tillbaka varit väldigt tillfreds. Vi har nu gett mjölkfri ersättning i två dagar och jag tycker han har blivit gasig, lös i magen och har varit väldigt gnällig idag. Är detta normalt av mjölkfri ersättning? Jag del ammar också och äter helt mjölkfritt även jag. Vi gav tidigare NAN pro 1. Nu ger vi Nutramigen. Måste dem "vänja" sig vid mjölkfritt? Jag blev lite stressad av tanken av att vi bytte utslag som han inte verkar lida av mot magknip och gallskrik. Någon som har tips, råd eller bara lite pepp?

2020-03-13
Mariajosefinh
Mariajosefinh
Bebis på 4 månader

Tack för alla era svar, vi bestämde oss för att fortsätta testa med mjölkfritt och han har nog vant sig hyffsat vid den nu. Dock tycker jag inte att utslagen ser bättre ut. Kommer fortsätta med mjölkfritt tills burken tar slut (vilket är om kanske 2 dagar) och blir det inte bättre byter jag tillbaka. Nu är jag istället rädd att vi tjorvar till det i magen för han, men vill inte köra mjölkfritt om det inte är det. Skulle ha lyssnat på magkänslan från början men med första barnet är det som lätt att man lyssnar lite för mycket på bvc.

2020-03-15
Mariajosefinh
Mariajosefinh

Han kan ju gnälla för han inte tycker om det nya. Han är vann mediabild ersättning.

Min son vägrar total vägrar någon annan mjölkfritt ersättning än den han har utskriven.

Gå på magkänslan. Om han ej varit gnällig innan och inte haft några bekymmer förutom eksem som inte stör honom skulle jag iaf inte byta till mjölkfritt. Bvc vet inte alltid bäst det är ni som känner barnet.

2020-03-15
DE85
DE85
Bebis på 12 månader

Min son har blivit 1 nu. Han är
Mjölkprotein allergiker. Han har bara fått flaska då amning inte fungerade alls. Han har Neo Cate som ersättning.

Han bajsade & grät konstant 7 gånger på dagen 10 gånger på natten tills han fick blöj utslag sår och blåsor som tog flera dagar att få bort detta innan jag bytte själv bytte till mjölkfritt då Bvc vägra lyssna på mig och tyckte det varför tidigt att bedöma.

När han drack mjölkfritt var det inga problem med magen eller eksem. Dock lukta bajset fruktansvärt i början var även grön/svart om jag minns rätt. Efter ett tag så blev bajset ”normalt”
Han är torr i huden men inga utslag numera.

Är du säker på att du äter helt mjölkfritt kost? Allså har du koll på skillnaden på laktosfritt och mjölkfritt? Mjölk finns i massor av varor även torr varor skummjölkspulver Finns i allt möjligt.

Känns ändå konstigt att ni inte fick kräm på en gång då hans mage inte krånglar? Varför skulle han vara mjölkprotein med bara eksem kan lika gärna vara gluten eller tvättmedlet/sköljmedlet.

Själv fick jag köpa mjölkfritt själv fast jag påpeka att hans storebror var 🥛 allergiker fast han bajsa 7272772 om dagen. Dem tyckte det var för tidigt att bedöma det idioter.

När jag äntligen drick träffa en läkare vid 3 månaders tyckte han det var konstigt att dem inte gav mig en mjölkfritt ersättning från början. Han skrev iaf ut alla möjliga krämer och ersättning! Helt galet kostar lite över 600kr för 400ml burk.

2020-03-15
DE85
DE85
Bebis på 12 månader

När min son fick exemliknade utslag, så fick jag typ såna råd från bvc med. Men jag tog faktiskt inte hennes råd. Jag gick till en vårdcentral, de skrev ut en kräm på recept, som jag använde och gick bort allt på 3 dagar. Och jag fortsatte som vanligt med all mat han åt el drack. Va aldrig några bekymmer mer. min son va 7-8 månader då.

2020-03-13
Ledis mama
Ledis mama
Barn på 1 år och 10 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...