App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Coronavirus orolig :/

Hej! Finns det någon som är bf i slutet av mars? Jag är gravid i v 39+ med bf 22/3 Så att jag är lite orolig för coronavirus på förlossningen och efteråt :/

2020-03-13
Ida1106
Ida1106
nyfödd bebis

Jag födde på östra för en vecka sen. Är mitt första barn o var jätteledsen innan att min partner inte fick stanna kvar på BB.
Men blev jättefint omhändertagen av barnmorskorna på BB (och på förlossningen, men där fick ju min partner vara med iaf) på Östra i Göteborg. Tråkigt för min partner att två av hans 10 dagar gick åt till att vara hemma själv. Men de gör ju det av omtanke för personalen, mammorna o bebisarna, och det var mycket bättre än vad jag trodde!

1 tim, 58 min sedan
Lisaa123
Lisaa123
nyfödd bebis

Hej, jag har BF om 14 dagar, beräknad 14e april. Men kommer eventuellt bli igångsatt pga graviditetsdiabetes. Vet mer efter besöket hos specialistmödravården på östra nu på onsdag. Har skrivit ner massa frågor jag har angående eventuell igångsättning i dessa Corona-tider.

Är också väldigt ledsen, även om jag har accepterat beslutet, att min man bara få vara med på förlossningen men inte sedan på bb. Ännu jobbigare blir det att jag kommer behöva stanna på bb i minst 3 dagar för att de ska hålla koll på mitt och vår dotters blodsocker. Det gör ont i hjärtat att inte få vara familj på riktigt de första dagarna i hennes liv :(

Har fått information från min barnmorska att man hellre ska packa med sig för mycket till bb eftersom ingen får komma dit och lämna saker efter förlossningen. Sedan ska de tydligen ta in extra personal som man inte känner sig utelämnad. Bra att veta!
Även om de inte kan ersätta ens man så känns det inte lika hopplöst.

8 tim, 34 min sedan
Saijda
Saijda

Jag är oxså förstföderska och har BF 26/4...när jag läste att ens partner inte fick följa med in på BB fick jag en klump i magen. Känns oroligt att behöva vara ensam med den lilla när allt är så nytt. Nu är det drygt en månad kvar för min del, så jag hoppas innerligt att Corona tar sitt pick och pack och försvinner snart.

2020-03-19
Gardina
Gardina

Som gravid skulle jag vara betydligt mer orolig för rs-virus.
Corona är ju förmedla allra flesta en vanlig förkylning. Små barn är väl de som drabbats allra minst.

2020-03-18
Norrlänning 1
Norrlänning 1

Blir tyvärr mer o mer orolig för varje dag som går :(
Beräknad 23/3.

Är orolig att det ska vara brist på personal (mer än vanligt) då man ska stanna hemma för minsta symptom. Känns inte heller jättebra att min sambo inte ska få hälsa på oss på BB. Tankarna börjar snurra mer o mer för varje dag, vill bara föda nu (helst förra veckan) så jag kan få åka hem o va med min familj.

2020-03-16
FamiljenM
FamiljenM
nyfödd bebis

Är också orolig! Speciellt nu när de nya direktiven har kommit från Östra sjukhuset i Göteborg att min partner inte får vara med på BB avdelningen.
Förstår verkligen deras beslut, samtidigt som det känns ledsamt att inte kunna få vara tillsammans de första dygnen. Det är vårt första barn och jag är beräknad 25/3.

2020-03-15
Shivis
Shivis
nyfödd bebis

Jag har bf 25/3 och känner precis som du stor oro för viruset :( Känner mig ledsen för denna oron har tagit över alla förväntan och glädje inför bebisens ankomst. Detta kan mycket väl vara min sista graviditet och det känns hemskt att bli snuvad på det magiska i att vänta barn pga viruset :(

2020-03-14
EllenLovisa
EllenLovisa
nyfödd bebis

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2020-03-14
Flavia Lindman
Flavia Lindman
Gravid i vecka 17

Jag är beräknad om 3 dagar, 17/3... Bor i Västra Götaland.
Jag har 5 barn under 12 år hemma, varav en varit superförkyld i 10 dagar, dock på bättringsvägen nu... Jag är orolig, men litar på att vårdpersonalen råder oss rätt när det är dags. Ja... åka hem till förkylda syskon eller riskera att smittan finns på sjukhuset... ingen aning.

2020-03-14
zmiley
zmiley
nyfödd bebis

Beräknad 19/3. Absolut att jag har respekt för viruset men det min sambo och jag har pratat om är att vi ska försöka komma hem så fort som möjligt efter förlossningen och kanske stanna hos mina föräldrar på landet i några dagar.

Du kan ju föda hemma också om du är så pass orolig!

2020-03-14
SarahLovisa
SarahLovisa
nyfödd bebis

Har också BF 22/3, visst känns det lite oroligt men samtidigt litar jag på sjukvården och deras riktlinjer kring detta.

2020-03-14
Linasbaby
Linasbaby

Kolla upp va som gäller för just ditt landsting jag va hos bm idag o frågade o dom tar fram direktionen för olika BB i hela landet så kolla där. På ryhov I jkpg så får de som har Corona inte ens gå in på lasarettet utan dom får ett rum som man kan gå in i utifrån.. Och får hålla sig där tills allt är klart..

2020-03-13
MrsRoos
MrsRoos
Gravid i vecka 35

Hej! Jag är gravid i vecka 33 + bf 30/4 jag är jätte oroligt för Corona virus 🦠 med.

2020-03-13
NasreenKohi
NasreenKohi
Gravid i vecka 36
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...